Gündem Nepal’in kara gün dostu

Nepal’in kara gün dostu

23.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cebindeki son parayla depremin vurduğu Nepal’e giden Erdem Gürses, enkaz çalışma-larına yardım ediyor

Nepal’in kara gün dostu

Orta Asya’nın fakir ve küçük ülkesi Nepal, nisan ayında meydana gelen 7.8 büyüklüğünde depremin yaralarını sarmaya çalışırken Erdem Gürses, kurtarma ekiplerinin ülkelerine dönmesinin ardından evsiz kalanlara yardıma devam ediyor. Yaklaşık 8 bin kişinin hayatını kaybettiği Katmandu’da enkaz kaldırma işlemlerine gönüllü katılan Gürses, akşama kadar enkazdaki kalas ve betonları taşıyor.

Haberin Devamı

Kendisini tam zamanlı gezgin olarak tanımlayan Erdem Gürses ise bir yazıda Nepal’in zor durumda olduğunu öğrenince harekete geçti. 2 hafta önce başkent Katmandu’ya giden 38 yaşındaki Erdem Gürses, hayatın durduğu ülkede enkaz kaldırma çalışmalarına katılıyor.

Çok fazla iş makinesi ve teknik personel olmadığından yıkılan tapınak ve evlerin enkazının ilkel yöntemlerle kaldırıldığını söyleyen Gürses, “Günde 100 tuğla taşısam yeter” diyerek Nepal’e gittiğini belirtti.

Erdem Gürses, kendisinin depremin ardından bölgede kalan tek yabancı olduğunu belirterek, “Bunu öğrenenler sürekli ‘Namaste’ (Nepalce teşekkür) diyor. Benimle fotoğraf çektiriyorlar, sürekli önümde eğiliyorlar. Gündüz yıkıntıları taşıyorum, gece yerleri süpürüyorum. Ülkede turizm durdu ve şu an hiç gelirleri yok. Aralarında olmam onlara moral oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Nepal Fahri Konsolosu Prof. Dr. Günseli Malkoç ise, depremin ardından ülkede sadece bir Türk’ün yardıma devam etmesinin kendisini sevindirdiğini söyleyerek, “Erdem, Türk insanının vicdanını ve yardımseverliğini temsil ediyor. Biz de büyük bir kampanya düzenleyerek Nepal’e bağış toplayacağız ve bu barış dolu insanların yeniden hayata bağlanmaları için çabalayacağız” diye konuştu.