Gündem Nerede oy kullanacağım? - 1 Kasım 2015 Genel Seçimi

Nerede oy kullanacağım? - 1 Kasım 2015 Genel Seçimi

22.09.2015 - 15:00 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu, 1 Kasım 2015 pazar günü gerçekleşecek olan Genel Seçim’de vatandaşların nerede oy kullanacaklarını açıkladı. Peki 1 Kasım Genel Seçimi'nde nerede oy kullanacağım? Detaylara haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz..

Nerede oy kullanacağım - 1 Kasım 2015 Genel Seçimi

Yüksek Seçim Kurulu, seçim tarihini açıkladı. Kurulun Başkanı Sadi Güven, seçimlerin 1 Kasım'da yapılacağını duyurdu. Oyunu nerede kullanacağın merak eden vatandaşlar tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirler. Nerede oy kullanacağınız adresi öğrenmek isteyenler YSK'nın resmi sitesine giderek öğrenebilirler.

Seçmen Bilgi Sistemi sayesinde internet üzerinden öğrenilebilen sandık yerleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklandı. Milletvekili seçimleri için 1 Kasım 2015 pazar günü sandık başına gidecek olan vatandaşlar, YSK’nın internet adresinden hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenmeye başladı.

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Oy kullanacak olan vatandaşlar, YSK’nın "https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp" adresinden oy kullanacağı sandığı öğrenebiliyor.

NEREDE OY KULLANACAĞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı


Nerede oy kullanacağım - 1 Kasım 2015 Genel Seçimi


Oy kullanacağınız yeri öğrenmek için web sitesinde istenen “Nüfusa kayıtlı olduğu il”, “TC Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” ve sayfada güvenlik önlemi olarak gösterilen 7 haneli resim doğrulama kodunu girmek yeterli olacak.

Ayrıca YSK artık Çağrı Merkezi ile de seçmene sandıkla ilgili merak ettiği tüm konularda yardım edecek. İşte yurt içinde ve yurt dışında yaşayan seçmenlere yönelik olarak oluşturulan 7 gün 24 saat hizmet veren çağrı merkezi numarası: “444 99 75”