Amasya Nergiz: "Şiddet küçük yaşlarda öğreniliyor"

Nergiz: "Şiddet küçük yaşlarda öğreniliyor"

25.11.2015 - 12:33 | Son Güncellenme:

Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, “Yapılan araştırmalar şiddetin küçük yaşlarda öğrenildiğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle ailelere büyük görevler düşmektedir” dedi.

Nergiz: Şiddet küçük yaşlarda öğreniliyor

Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, “Yapılan araştırmalar şiddetin küçük yaşlarda öğrenildiğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle ailelere büyük görevler düşmektedir” dedi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yapan Öner Nergiz, “Ailede sevgi, saygı ve güven ortamı bulan çocuklar şiddet uygulamaya daha az meyilli olacaklardır. İnsan hayatının sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesinde en önemli rolü üstlenen, bir ailenin ayakta kalmasını sağlayan kadına yönelik her türlü şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Bizler Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmek, halkın yaşam kalitesini yükseltmek ve halkın sağlığını tehdit eden konularda gerekli tüm önlemleri almak misyonuyla yürüttüğümüz koruyucu sağlık hizmetlerinde Sağlıklı Yaşam Merkezimiz bünyesinde Evlilik Öncesi Danışmanlık Merkezi ve Psikolojik Danışma Merkezimizde dalında uzman sağlık personellerimizle hizmet vermekteyiz” diye konuştu.
Kadına yönelik şiddetin cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlali olmakla birlikte kadınlara, yalnızca kadın oldukları için uygulanan ve kadınları önemli derecede etkileyen fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmeleriyle sonuçlandığını ve şiddetin yalnızca ev içerisinde gerçekleşmeyip sokak, iş yeri gibi toplumsal veya kamusal alanda da meydana geldiğini anlatan Nergiz, “Özellikle son yıllarda ülkemizde bu konuda yasal düzenlemeler yapılarak önemli adımlar atılmıştır. Bu kapsamda hazırlanan kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planında şiddetle mücadeleye ilişkin yasal düzenlemeler, zihniyet dönüşümünün sağlanması, koruyucu hizmetler ve şiddet mağdurunun güçlendirilmesi, sağlık hizmetlerinin sunumu, kurum ve kuruluşlar arası işbirliği olarak 5 temel alanda iyileştirme hedeflenmiştir. Ne yazık ki tüm çabalara ve alınan önlemlere, rağmen kadına yönelik şiddet gittikçe artmakta ve toplumun ciddi bir sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadına yönelik şiddetin en acımasız örneği olarak geçtiğimiz günlerde yaşanan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı arkadaşımıza karşı yapılan saldırı, bizi derinden yaralamıştır. Sağlık camiası olarak doktor arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve büyük sabır diliyoruz. Kadınlarımız bize emanettir. Şiddetten uzak sağlıklı, huzurlu ve sevgi dolu bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.