Cadde Neslihan Arslan: ‘İnsanlara bakışım değişti’

Neslihan Arslan: ‘İnsanlara bakışım değişti’

12.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘İstanbullu Gelin’ dizisinde Dilara karakterine hayat veren Neslihan Arslan, “Oyuncu olarak her rolden bir şeyler çıkarıyorsunuz. Dilara’yla insanlara bakışım değişti” dedi.

Neslihan Arslan: ‘İnsanlara bakışım değişti’

Star TV’de ekrana gelen ‘İstanbullu Gelin’in Dilara’sı Neslihan Arslan, dizide arkadaşını canlandıran Aslı Enver’i çok sevdiğini söyledi. Oyuncuyla setteki ortamı, tiyatroyu ve diziyi konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘İstanbullu Gelin’in hayatınızdaki yeri nedir?
Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş’la çalışmak istiyordum, bana bu fırsatı sunmuş oldu. Öte yandan çok güzel bir setimiz var. Herkes birbirini seviyor. En zor sahneler bile keyifle ve sevgiyle geçiyor. Herhalde en büyük katkıları bunlar.

- Dilara karakteri size neler kattı?
Bundan önce rol aldığım ‘Familya’ dizisinden sonra, farklı bir rolde oynamak istiyordum. Dilara, gerçekten de çok neşeli. Yaşanmışlıkları var ama bunu o neşeli duvarın arkasında saklamayı tercih etmiş, enerjik bir karakter. Oyuncu olarak her rolden bir şeyler çıkarıyorsunuz. Dilara’yla insana bakışım değişti.

- Dizide Aslı Enver’in en yakın arkadaşını canlandırıyorsunuz. Gerçek hayatta aranız nasıl?
Aslı’yı seviyorum. Bu dizide tanıştım, çok dobra ve iyi bir insan. Dizide, birlikte büyüyen iki arkadaşı oynuyoruz. Aslı’yla böyle bir tarihimiz yok ama yanında iyi hissediyorum. Benim için iyi bir arkadaş.

Haberin Devamı

- Arkadaşlarınızdan tavsiyeler alır mısınız?
Tabii ki alırım. Ama beni genelde kapalı kutu olarak görürler. Aslında arkadaşlarımdan fikir almayı severim. Gerektiğini düşündüğüm zaman alırım fakat oraya gelene kadar da kendi içimde yaşarım.

- Başarılı bir tiyatro oyuncususunuz. Tiyatro ve set ortamı birbirine benziyor mu?
İkisinin de tekniği çok farklı ama yineliyorum, işimiz insan ve bence çok da ciddi farklılıkları yok. Senaryoyu tabii ki bir tiyatro metni gibi okuyamazsınız ama karaktere çalışmak, sette bunu yansıtmak ve insanlarla olan ilişki, bence bir paket. Teknik farklı sadece, yoksa her şeyin başı sevgi ve özveri diye düşünüyorum.

Neslihan Arslan: ‘İnsanlara bakışım değişti’

- Bir yandan da oyuncu koçluğu yapıyorsunuz... Bilmediğimiz başka yönleriniz var mı?
Evet. Konservatuvara öğrenci hazırlıyorum. 12 senedir dublaj yapıyorum. Araştırmayı çok severim. İlgimi çeken her şeyi araştırıyorum ve bu noktada da büyük bir zamanım, yeni şeyler öğrenmekle geçiyor. Onun dışında antikacıları gezerim. Ara sokaklarda dolaşırım. Arkadaşlarımla zaman geçiririm.

‘İnsanlarda sevgi noksanlığı var’

- Dizide şiddet gören bir kadını canlandırıyorsunuz. Kadına yönelik şiddet hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kadına yönelik şiddetin ayyuka çıktığını düşünüyorum. Sadece kadına yönelik de değil; erkek, kadın, çocuk ve hayvan. Özellikle kadın olarak ayırt etmiyorum. Şiddet maalesef biraz daha kendini sert ve açık bir yerden göstermeye başladı. İnsanların sevgiyle büyütülmesi, iyi eğitim verilmesi gerektiğini, bunların çok eksik olduğunu düşünüyorum. Bence bu anlamda kimse sağlıklı değil. Bir sevgi noksanlığı var. Umarım düzelecektir. Birbirimize sevgi vermeliyiz, tolerans değil. Sabır göstermeliyiz. Sabırla iyiliğin nasıl bir şey olduğunu herkese anlatabiliriz.