Ekonomi Nesnelerin internetini belirleyecek

Nesnelerin internetini belirleyecek

27.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom, Dünya Mobil İşletmeciler Birliği (GSMA) tarafından nesnelerin interneti teknolojilerine yön verecek standartları belirlemek üzere kurulan dünya genelinde 20’den fazla teknoloji şirketinin dahil olduğu mobil odaklı ‘Narrow Band IoT Forum’a katıldı. Türk Telekom, böylece nesnelerin internetine dayalı yeni nesil uygulamalarda, standartların belirlenmesine katkıda bulunacak.

Nesnelerin internetini belirleyecek

Nesnelerin interneti, gelecekte kullandığımız tüm cihazların birbirine bağlı olduğu ve aralarında iletişime geçtiği bir iletişim ağı olarak tanımlanıyor.

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, nesnelerin internetine yön veren standartları belirleyen uluslararası mobil forumda yer almalarının büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu teknolojilerin gelişmesi için yapacağımız saha testleri, bu yeni teknolojinin ülkemize özgü farklı kullanım alanlarını keşfetmemize de olanak sağlayacak. Dolayısıyla önereceğimiz kullanım modelleri ve sağlayacağımız geri bildirimlerle nesnelerin internetinde yeni nesil standartların şekillenmesinde ve olgunlaşmasında doğrudan söz sahibi olacağız. Türkiye için çok değerli bir fırsat” dedi.