Teknoloji Netflix abonelik ücretlerine zam geliyor! Peki Türkiye bundan etkilenecek mi?

Netflix abonelik ücretlerine zam geliyor! Peki Türkiye bundan etkilenecek mi?

06.10.2017 - 17:22 | Son Güncellenme:

Netflix'in tadını çıkarmak için biraz daha para ayırmanızın zamanı geldi. Netflix, ABD'deki kullanıcıların abonelik ücretlerine zam yapacak. Peki Türkiye'deki aboneler bu zamdan etkilenecek mi?

Netflix abonelik ücretlerine zam geliyor Peki Türkiye bundan etkilenecek mi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Netflix ABD'deki üyelik fiyatlarında yeni düzenlemeye giderek standart paket fiyatlarına Kasım ayında zam yapma kararı aldı. 9.99 dolarlık standart paket 11 dolara, 11.99 dolarlık premium paket ise 14 dolara yükselecek. Bu, 2014'ten beri akan video hizmeti için en büyük fiyat artışı olacak.

Raporlara göre, fiyattaki artış yalnızca 19 Ekim tarihinden itibaren Netflix'ten bildirim almaya başlamış olan ABD'li müşterileri etkileyecek. Etkilenen müşterilere fiyat artışıyla ilgili 30 günlük bir uyarı verilecek ve değişiklik açıklanabilir bazı müşterilere faturalandırma döngülerine bağlı olarak farklı şekilde değişebilir. 8 dolarlık temel paket fiyattan etkilenmeyecek.

Fiyat artışı, Netflix'in son yıllarda duyurduğu yüksek büyümeyi takip edenlere şok etkisi yaratmıyor. Çünkü şirket kaynaklarını daha fazla kendi orijinal projelerini geliştirmek için harcıyor. Netflix'in baş içerik sorumlusu Ted Sarandos Ağustos ayında, orijinal içerikler için ödenen harcamaların bu yıl 6 milyar dolar olduğunu, gelecek yıl ise 7 milyar dolara yükseleceğini söyledi.

Haberin Devamı

Netflix planları ve fiyatlandırmasının, servise daha özel TV şovları ve filmler eklenirken, yeni ürün özellikleriyle üyelere çok daha iyi içerik bulmalarına yardımcı olmak için zaman zaman ayarlandığını belirtti.

Netflix'in Ekim 2015'teki son fiyat artışından bu yana, ABD abone üye sayısı Eylül ayı sonunda 44,7 milyondan 52,7 milyona yükseldi.

Netflix Türkiye'den konuyla ilgili gelen açıklama ise şu şekilde: "Netflix ödeme planları, platforma eklenen özel içeriklerin sayısı arttıkça, yeni ürün özellikleri eklendikçe ve üyelerin içerikleri çok daha hızlı bir şekilde bulabilmesi için genel Netflix deneyiminde iyileştirmeler yapıldıkça dönem dönem güncellenebiliyor. 5 Ekim itibariyle ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde fiyat artışı yapıldı ancak Türkiye’de herhangi bir artış planlanmıyor."