Teknoloji Netflix, CES 2018'de ziyaretçilerini büyük trolledi

Netflix, CES 2018'de ziyaretçilerini büyük trolledi

12.01.2018 - 10:40 | Son Güncellenme:

CES 2018 tüm hızıyla devam ederken Samsung ve Sony gibi teknoloji devlerinin tanıtımları oldukça ilgi çekici fakat CES’te görebileceğiniz çok daha ilginç şeyler var. Netflix, CES 2018’e biyoteknoloji firması kılığında katıldı.

Netflix, CES 2018de ziyaretçilerini büyük trolledi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Psychasec adında bir firma, fuar alanının tam ortasına çok gerçekçi bir tanıtım alanı kurdu ve oldukça dikkat çekti. Alanda hiçbir şekilde Netflix logosu veya ortaklığa dair bir bildiri yoktu. Ardından aslında Psyhasec adında bir firmanın var olmadığı basın bültenleri aracılığıyla açıklandı. Ne amaçla orada bulunduğu merak edilen firma aslında fuara kendi adıyla katılmayıp truva atı denilen bir halkla ilişkiler faaliyetiyle katılan Netflix’ti.

Netflix, CES 2018de ziyaretçilerini büyük trolledi

Tanıtım alanının insanların robotlaşması ve klonlaşmasını konu alan bir yer olması ziyaretçilerin ilgisini çekti ve alanı ziyaret edenlerin yönettiği sorulara gerçek dışı cevaplar veren insanlar onları karşıladı. Cevapların arasında en çok dikkat çeken insan bilincinin yapay bir bedene aktarılmasıydı. Daha sonrasında bu tanıtım alanının sahibinin Netflix olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Netflix, CES 2018de ziyaretçilerini büyük trolledi

Netflix’in böyle bir tanıtım yapmasının arkasındaki amaç ise yakın zamanda yayınlanacak olan bilim kurgu dizisi Altered Carbon. Şirket, diziyi başarılı bir şekilde gündeme getirmeyi başardı.

Netflix, CES 2018de ziyaretçilerini büyük trolledi

Dizi 2 Şubat’ta Netflix üzerinden yayınlanmaya başlayacak.