Teknoloji Netflix, içerikleri değerlendirme sistemini değiştirdi

Netflix, içerikleri değerlendirme sistemini değiştirdi

06.04.2017 - 13:14 | Son Güncellenme:

Netflix, kullanıcıların sevdikleri içeriklerle ilgili daha kolay geri bildirimde bulunabilmesi için beş yıldız değerlendirme sistemini kaldırarak yerine başparmak özelliğini getirdi.

Netflix, içerikleri değerlendirme sistemini değiştirdi

Netflix, kullanıcı arayüzünde yenilikler yapmaya devam ediyor. En son eklenen yeni başparmak özelliği ile kullanıcılar artık sevdikleri ya da ilgilenmedikleri içeriklerin geribildirimini Netflix’e çok daha hızlı bir şekilde iletebilecek.

Haberin Devamı

Bugüne kadar kullanılan beş yıldız değerlendirme sistemi, daha basit ve etkili bir yöntem olan yukarı ve aşağıya bakan başparmaklarla değiştirildi. Yukarı yönlü başparmak, kullanıcının bir içeriğe artı puan vererek benzer öneriler görmek istediğini belirtirken, aşağı yönlü başparmak ise içeriğe eksi puan vererek o içerikle ilgilenmediğini tek tuşla ifade etme kolaylığı sağlıyor. Bir içeriğe eksi puan veren kullanıcılar, Netflix’te benzeri içeriklerle ilgili arama yapmaya devam edebiliyor, ancak konunun hayranı olmadığını Netflix’e bildirdiği için, bu içerik artık ana sayfasında gösterilmiyor.

Başparmak özelliğinin yanı sıra kullanıcılar bundan sonra, eskiden her içeriğin yanında görülen yıldız değerlendirmesi yerine kişiselleştirilmiş “% Eşleşme skorunu” görecek. Tamamen kişiye özel izleme alışkanlıkları ve davranışlarına göre belirlenen bu skor, Netflix'in neyi izlemekten keyif alacağınıza dair yaptığı tahmin oranını gösteriyor. Genel algının aksine bir içeriğin Netflix kullanıcılarının genelindeki popülerliğini ölçmüyor.