Teknoloji Netflix’in çevrim dışı izleme özelliği masaüstüne taşındı

Netflix’in çevrim dışı izleme özelliği masaüstüne taşındı

04.04.2017 - 13:04 | Son Güncellenme:

Çevrim içi yayın platformu Netflix‘in çevrim dışı yayın izleme özelliği kullanım alanını genişletiyor. Netflix, Windows 10 PC uygulaması için yayınladığı güncellemeyle internet bağlantısı olmadan dizi ve film izleme keyfini masaüstüne de taşıdı.

Netflix’in çevrim dışı izleme özelliği masaüstüne taşındı

Netflix mobil kullanıcılar için duyurduğu çevrim dışı izleme özelliğiyle, mobil internet kullanımında kullanıcıların tasarruf etmelerini sağlamış ve belirli içeriklerde kullanıcıların mobil interneti kullanmadan sevdiği dizi ve filmleri izlemesine olanak tanımıştı. iOS ve Android platformları için duyurulan bu özellik şimdi Windows 10’un PC uygulamasına da geliyor.

Haberin Devamı

Bu güncellemeyle beraber artık Windows 10 PC uygulaması da çevrim dışı izleme özelliğine sahip olacak. Ancak masaüstünde bu özelliğin ne kadar etkili olacağı konusunda bazı şüphelerimiz de yok değil. Kotanın henüz aşılmadığı günlerde, dizilerini depolamak isteyenler için ideal olabilir. Ancak içeriklerin süreli olarak yüklü kaldığını da hatırlatalım. Öte yandan “Yükle ve git” sloganıyla sunulan bu özelliğin Windows 10’un mobil versiyonu için öncelikli sunulmaması da ilginç. Yeni güncellemenin Windows 10 Mobile ve Xbox One için sunulup sunulmayacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak mantıken yakında her iki platformun da benzer bir güncelleme alması olası.

Çevrim dışı izleme özelliği sadece belirli içerikler için sunulduğundan sol üstteki menü simgesinin altında yer alan AvailableforDownload sekmesinden hangi içerikleri indirebileceğinizi kontrol edebilirsiniz. Netflix üyeliği almak isteyen kullanıcıların ise Basic, Standard ve Premium üyelik olmak üzere üç farklı seçeneği ile işlem gerçekleştirebiliyorlar.