Ankara Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir'den Kısa Kısa

20.02.2018 - 11:46 | Son Güncellenme:

.

Nevşehirden Kısa Kısa

NEVŞEHİR (AA) - Derinkuyu ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi ve İŞKUR ortaklığında meslek edindirme kursları açıldı.

Haberin Devamı

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezi ve Yazıhüyük beldesinde iki ayrı kursta eğitimlerin başlatıldığını, gelen taleplere göre yeni kursların açılması için de hazırlık yapıldığını belirtti.

Oğuz, "Vatandaşlarımızın yeni uğraşılara yönlenerek becerileri artırma amacıyla el sanatları ve giyim teknolojileri kursları 65 bayan kursiyerin katılımıyla başladı. İŞKUR ile işbirliği halinde önümüzdeki günlerde de hayvancılıkla ilgili çeşitli eğitimlerin verilmesi için çalışmamız sürüyor." dedi.

- Belediye personeline iş sağlığı eğitimi

Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görev yapan personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Belediye Meclisi Toplantı Salonunda, düzenlenen eğitimde, iş güvenliği kapsamında katılımcılara kişisel koruyucu donanım kullanımı, temel ilk yardım ve hijyen konularında bilgi aktarıldı.

Haberin Devamı

Belediye İş Güvenliği Uzmanı Fatih Bozkurt tarafından verilen eğitimler, iki gün sürdü.

- Derinkuyu’da sokak hayvanları için barınak

Derinkuyu Belediyesi tarafından sokak hayvanları için barınak yapıldı.

İlçedeki cadde ve sokaklarda başıboş gezerek vatandaşları rahatsız eden köpeklerin toplandığı barınaktaki hayvanların bakımları, belediyece görevlendirilen personel tarafından yapılacak.

Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlçemizde, başıboş gezen köpekleri toplamaya başladık, kedileri de toplayacağız. Topladığımız hayvanların tedavisini yapıp besliyoruz. Hayvanların sağlıklı yaşam sürmeleri için çalışıyoruz." dedi.