İzmir NEVVAR SALİH İŞGÖREN VAKFI’NDAN ÜNİVERSİTEYE YURT BİNASI

NEVVAR SALİH İŞGÖREN VAKFI’NDAN ÜNİVERSİTEYE YURT BİNASI

21.04.2016 - 09:32 | Son Güncellenme:

.

NEVVAR SALİH İŞGÖREN VAKFI’NDAN ÜNİVERSİTEYE YURT BİNASI

İzmir’de özellikle bilim, sağlık ve eğitim alanında önemli projelere imza atan Nevvar Salih İşgören Vakfı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile beraber büyük bir yatırım için çalışma başlattı. Üniversitenin Balçova’daki sağlık kampüsü içinde 8 katlı öğrenci yurdu ve bilim adamlarının konaklayabileceği merkezin yapımı için ilk imzalar, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın da katıldığı protokol töreninde atıldı. Yurda Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar’ın adının verilmesi planlanıyor.
İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın makamında düzenlenen imza törenine Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş, Genel Koordinatör Berna Şahin, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Kenan Kırkpınar ve Genel Sekreter Abidin Öztürk katıldı.
DEÜ Rektörü Füzün yaptığı konuşmada, "Bu proje tamamlandığında gençlerimizi kendi bağrımızda tutabilme şansı bulacağız. Yurdun bir kısmında buraya doktora için gelen özellikle yabancı konuklarımızı misafir etme şansı yaratılacak. Hatta fırsat kalırsa bizim asistanlarımız da 4 yıllık ihtisasları döneminde buradan faydalanabilecek. Dolayısıyla böyle bir yapı Dokuz Eylül Üniversitesi’ne, oradaki sağlık kampüsüne çok büyük bir hizmet sunacak. Ben de kar amacı gütmeden bu çalışmaları yapan Nevvar Salih İşgören Vakfı yönetimine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
"YURT PROJESİ İÇİN PROTOKOL YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"
Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun da, Vali Mustafa Toprak’ın destekleri ile kısa sürede 8 önemli protokol imzaladıklarına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bu konuda bize verdikleri destek nedeniyle kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak yatırımlarımızın yüzde 90’ını kamuya yönelik yaparken, kalan yüzde 10’luk dilimi de yine kamudan gelen taleplere yönelik değerlendiriyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi ile son olarak geçtiğimiz günlerde sağlık kampüsü içinde Genom Merkezi’nin tamamlanmasına yönelik çok önemli bir projeye imza atmıştık. Şimdi de bu kampüste eğitim gören öğrencilere yönelik yurt projesi için protokol yapmanın mutluluğu yaşıyoruz. Burası bir öğrenci yurdu olmanın yanı sıra, bilim insanlarına da hizmet veren her türlü imkanıyla modern bir yaşam alanı olacak."
İzmir Valisi Mustafa Toprak ise son 10 günde özellikle DEÜ’ye, Nevvar Salih İşgören Vakı tarafından hayırseverlerin adlarının yaşatılmasına yönelik önemli katkılarda bulunulduğuna dikkat çekerek, "Bilginin teknik alanda, teknolojiye yönelik kullanılmasını çok önemsiyoruz. Bilginin iyi bir şekilde kullanılması ülkemizin, devletimizin var olma sebebidir. Aynı zamanda bu, insanlarımızı mutlu ve müreffeh yaşatmanın da temelini teşkil ediyor. Hayata geçirilecek bu proje Dokuz Eylül Üniversitesi sağlık kampüsüne yakışmıştır. Bu yurtla birlikte oradaki gençlerimiz, bilim insanlarımız inşallah gelecek için hayırlı projeler gelişmesi adına ciddi katkılar sunarlar. Son dönemde bu konulara daha da yoğunlaşan Nevvar Salih İşgören Vakfı’na da bu manada çok teşekkür ediyorum. Vakıflar kendi amaçları doğrultusunda hareket ederler ama siz bir taraftan rahmetli Nevvar ve Salih İşgören’in sizlere emanet ettiği kaynakları hem değerlendirebilmek adına, hem de değerlenen kaynakları faydalı; bilim yararına, ülke yararına, teknoloji yararına insanlık yararına işlere yönlendirebiliyorsunuz. Bu vesile ile rahmetli Nevvar ve Salih İşgören’imizi rahmetle, saygıyla anıyorum" şeklinde konuştu.
İşbirliği protokolünün çok olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını ifade eden Vali Toprak şunları söyledi:
"Üniversitelerimizin iyi olması, vakıflarımızın verdiği destek İzmirimiz adına bir güzellik. Dolayısıyla İzmirimizde böyle üniversitelerin çalışmaları ve çabaları, öğretim üyelerimizin ve bilim insanlarıyla olumlu ve güzel işlere konu olması; aslında Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 78 milyon onurlu, gururlu her bir ferdinin gurur kaynağıdır. Vakfımızı da tebrik ediyorum. Sadece 9 Eylül Üniversitesi değil, ilimizde desteklenmesi gereken, dokunulması gereken, kurumlara verdikleri desteğin yanı sıra isabetli projeleri de verdiğiniz destekle taçlandırıyorsunuz."
HEM ÖĞRENCİLER HEM BİLİM İNSANLARI KALACAK
DEÜ’nün Balçova’daki sağlık kampüsü içinde yapılacak olan 8 katlı yurt binası 4 bin metrekarelik arazi üzerinde 10 bin metrekarelik mimari projeden oluşuyor. Proje tamamlandığında 1+1’lik bölümlerden 170 öğrenci yararlanabilecek. Ayrıca projede doktora öğrencileri, araştırmacılar ve bilim adamlarının konaklayıp çalışabilecekleri 23 süit daire bulunuyor. 3 adet konferans ve çok amaçlı salonun yanı sıra, tesiste kreş ile sosyal yaşam alanları da yer alıyor.