Yaşam New York’ta bisiklet imparatoru bir Türk

New York’ta bisiklet imparatoru bir Türk

22.02.2011 - 02:47 | Son Güncellenme:

8 yıl önce cebinde 2 bin dolar ile ABD’ye giden ve bisiklet taksi işine başlayan Osman Zenk, yıllar içinde 106 taksilik bir filo kurdu. Kartel oldu diye şimdi yetkililer peşinde!

New York’ta bisiklet imparatoru bir Türk

AMERİKAN New York Post gazetesi, Osman Zenk adlı 33 yaşındaki bir Türk göçmenin, New York’ta yasal olmayan bir ‘bisiklet taksi imparatorluğu’ kurduğunu yazdı. 8 yıl önce cebinde 2 bin dolar ile ABD’ye gelen Zenk, bisiklet taksi işine girdi. Yıllar içinde de 106 taksilik bir filo kurdu. Zenk’in yasaları çiğnediğini iddia eden New York Post, genç adamın ‘imparatorluğa’ geçiş sürecini şöyle anlattı. Türkiye’den iletişime geçtiği öğrencileri ABD’ye çağıran Zenk onlara iş sözü vererek taksileri haftada 250 dolara kiralamaya başladı. Bu şekilde sadece yazları 26 bin dolara yakın para kazanan Zenk, bisiklet taksi ticaretini daha da geliştirmeye karar verdi.
GAZETENİN iddiasına göre Zenk, karısı Melinda Medina’ya (38) ait olan “Optimum CCTV”, eşine ait bir binada olup Mehmet Bilgin’e ait “Bilgin Corp”, Elda Pastor adına açılmış ancak Zenk’in kayınvalidesinin adresinde görünen “Cycle Cab” ve bir zamanlar Zenk’in oturduğu bir binayı gösteren ve Hasan Şükrü’ye ait olan “Big Apple Pedicab” dahil kendi adı altında görünen “Zenk Pedicab” adlı 5 şirket sayesinde tam 106 bisiklet taksiyi işletiyor. Kanunlara göre sadece 30 bisiklet taksiye sahip olma hakkı olan Zenk bunu inkâr etse de yetkililer genç adamın olduğu söylenen şirketler için araştırma yürütmeye başladı.

Yazarlar