Gündem New York’ta Ebola alarmı

New York’ta Ebola alarmı

25.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ebola virüsüne yakalananları tedavi etmek için Gine’ye giden ABD’li doktor Craig Spencer’ın da Ebola virüsüne yakalandığı ortaya çıktı.

New York’ta Ebola alarmı


17 Ekim’de Gine’den New York’a dönen Spencer’ın Ebola olduğu bir hafta sonra anlaşıldı. Spencer’ın hastalık belirtileri başlamadan önce halk arasına karıştığı tespit edildiği için şehir genelinde kaos ortamı oluştu. Yetkililer bir haftalık süre içinde Spencer’ın kimlerle temas kurduğunu tespit etmek için araştırmalara başladı. New York’ta ilk defa görülen Ebola vakası olması nedeniyle önem taşıyan bu olayın ardından Belediye Başkadı Bill de Blasi, “New York halkının paniğe kapılmasına gerek yok. Ebolaya yakalanmak son derece zor. Hasta kişinin vücut sıvılarına maruz kalmadığınız sürece hastalığa yakalanamazsınız” dedi.

Ebola bağışına destek
İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa Birliği (AB) ve üye 28 ülkenin Ebola salgınıyla mücadele için topladığı bağış miktarının 1 milyar euro’yu bulduğunu açıkladı.
Ayrıca Cameron tarafından perşembe günü yapılan açıklamada da İngiltere’nin ek olarak 100 milyon euro değerinde bağış yaptığı söylendi. Microsoft’un kurucularından Paul Allen da Ebola için 100 milyon dolar bağış yaptı.