Dünya New York’ta terör paniği

New York’ta terör paniği

12.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin New York kentinde dün terör saldırısı paniği yaşandı. Times Meydanı yakınlarındaki Port Authority otobüs terminaline düzenlenen saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

New York’ta terör paniği

Gözaltına alınan kişinin 27 yaşındaki Akayed Ullah olduğu açıklandı. Boru tipi bombanın patlaması sonucu şüpheli dahil 4 kişinin yaralandığı bildirilirken, yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı kaydedildi.
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, bunun “bir terör saldırısı girişimi” olduğunu ifade ederken, güvenlik güçlerinin hızla müdahalesiyle can kaybı yaşanmadığını söyledi. De Blasio terör girişiminin iki metro istasyonu arasındaki tünelde düşük teknolojili bir düzenekle yapıldığını vurguladı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın patlamayla ilgili bilgilendirildiğini belirtti. ABD medyasındaki haberlerde, asıl hedefin istasyon olmadığı ve bombanın erken patladığı iddia edildi. Şüphelinin bir intihar bombacısı olduğu iddia edilirken bombanın tam olarak patlamadığı ve etkisinin düşük kaldığı belirtildi.

Port Authority, ülkenin en büyük otobüs terminali ve günde 10 binlerce yolcu tarafından kullanıyor.