Gündem New York Times’a tarihi eser ilanı

New York Times’a tarihi eser ilanı

29.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Anadolu’dan kaçırılan ve dün ABD’deki bir müzayedede satışa çıkarılan 5 bin yıllık kadın heykeliyle ilgili New York Times Gazetesi’ne ilan verdiklerini açıkladı.

New York Times’a tarihi eser ilanı

Bakan Avcı, heykelin satışa sunulduğunu geçen haftalarda öğrendiklerini ve bu satışın durdurulması için Washington’daki Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliği üzerinden hemen girişimlerde bulunduklarını belirtti.
‘60 gün satamayacak’
Konuyla ilgili ABD’de mahkemeye başvurduklarını belirten Avcı, mahkemenin geçici kararıyla ilgili, “Mahkemenin geçici kararına göre, müzayede evi bu eseri 60 gün boyunca satın alacak olan kişiye teslim edemeyecek. Bu 2 aylık süre içerisinde biz bu eserin, Türkiye’ye aidiyeti konusunda bilimsel raporları mahkemeye sunacağız. Bu herhangi bir eserin iadesinden ibaret değildir. Bu 200 yıldır devam eden büyük bir soygunun bir parçasıdır” dedi. Cristie’s Müzayede Evi’yle müzakerelerin düne kadar devam ettiğini kaydeden Nabi Avcı, konuyla ilgili olarak bugün çıkan New York Times Gazetesi’ne ilan yayınlattıklarını söyledi.