Teknoloji Nexus 6P, Mikrofon Sorunuyla Gündemde

Nexus 6P, Mikrofon Sorunuyla Gündemde

24.11.2015 - 16:37 | Son Güncellenme:

Google'ın yeni amiral gemi modeli olan Nexus 6P, dayanıklılık sorunundan sonra şimdi ise yaşattığı mikrofon şikayetleri ile gündemde... Huawei tarafından Google için üretilen Nexus 6P, bilindiği üzere kısa bir süre...

Nexus 6P, Mikrofon Sorunuyla Gündemde

Google'ın yeni amiral gemi modeli olan Nexus 6P, dayanıklılık sorunundan sonra şimdi ise yaşattığı mikrofon şikayetleri ile gündemde... Huawei tarafından Google için üretilen Nexus 6P, bilindiği üzere kısa bir süre önce aldığı hasarlar nedeniyle anılır olmuştu. En ufak bir darbede yara alabilen telefon, aynı zamanda kamera camı konusunda da ne yazık ki pek iç açıcı test sonuçlarıyla karşılaşmış değil. Durum böyle olunca gözler daha da 6P'ye dönmüş durumda.

Haberin Devamı

Zira şimdiki şikayetler ise cihazın mikrofonu ile ilgili. Kullanıcılardan gelen bildirimlere göre Nexus 6P, karşı tarafa ses iletmede maalesef sorun çıkarıyor. Mikrofon ile ilgili olduğu belirtilen şikayetlerde telefonda konuşurken karşıki kullanıcının sesi zor duyduğu ve sesin alıcıya net bir şekilde ulaşmadığı bilgileri bulunmakta.

Konuyla ilgili henüz ne Huawei ne de Google bir açıklama yapmış değil. Eğer donanım ile ilgili bir sorundan çok yazılımsal kaynaklı bir hata mevcutsa problem, hazırlanacak olan güncelleme ile çözülecektir. Elbette şimdiden net bir kanıya varmak yanlış olur. Resmi açıklamayı beklemekte fayda var.