Niğde NİĞDE’DE 112 GÜNÜNDE ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

NİĞDE’DE 112 GÜNÜNDE ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

10.02.2016 - 15:07 | Son Güncellenme:

.

NİĞDE’DE 112 GÜNÜNDE ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Niğde’de 112 Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Niğde İmam Hatip Orta Okulunun toplantı salonunda düzenlenen programa Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Niğde İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, Niğde AFAD Müdürü Şevki Türk, Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürü Latif Boran ve öğrenciler katıldı.
Program öğrencilere slaytlar ve videolar izletilerek başladı.
Öğrencilere 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere aramamalarını söyleyen 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek programda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Avrupa ülkelerinde 112 numarası acil yardım hattı olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde acil çağrı numarası oluşturma çabalarına 2003 yılında Hollanda hükümeti ile İçişleri bakanlığı projesi iş birliği ile başlamıştır. 6 Nisan 2005 tarihinde Antalya pilot il olarak belirlenmiş, Isparta’da 2007 tarihinde projeye dahil edilmiştir. Türkiye’de pilot il olarak Antalya 2009 yılında tek çağrı numarası ile faaliyete geçmiştir. Ardından 2011 yılında Isparta devreye alınmıştır ve ardından da Niğde 26 eylül 2013 tarihinde hizmete girmiştir. Avrupa birliği ülkelerinde Türkiye’de bulunan 112 acil çağrı numaralarının farkındalığını artırmak amacıyla ülkemizde 10 Şubat Avrupa 112 olarak kutlanmaya başlamıştır. İlimizde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünde bir Müdür, bir mühendis, bir programcı,bir tekniker, altı teknisyen ve bir idari personelle 112 Acil Çağrı Merkezimiz görev yapmaktadır” dedi.
Gebelek, “Niğde insanının sağlam, güvenli ve AFAD gibi acil durumlarda 7 gün 24 saat Niğde halkının hizmetindeyiz. Merkezimize gelen günlük, hafta içi, hafta sonu ve aylık ve mevsimsel nedenlerle değişiklik göstermekle birlikte aylık olarak ortalama 50 bin ile 60 bin civarında çağrı gelmektedir. Bu çağrıların yüzde 56’sı gereksiz aramalardır. Gereksiz aramalar hattı meşgul ettiği için acil vakalara yetişilmesini engellemektedir.
112 Acil Çağrı Merkezinde gelen çağrılar kayıt altına alınmakta asılsız ve hakaret eden çağrılar için suç duyurusunda bulunulmaktadır.
Siz sevgili öğrenciler 112’yi gereksiz yere aramayınız. 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul ettiğinde evi yanan, hastalanan, polis ve jandarmaya ihtiyacı olan veya mahsur kalan birisi bize ulaşamadığında can ve mal kaybına neden olduğunun bilincinde olalım” diye konuştu.