Niğde Niğde'de 91 okul müdürü, öğretmenliğe dönüyor

Niğde'de 91 okul müdürü, öğretmenliğe dönüyor

27.08.2014 - 14:17 | Son Güncellenme:

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar il genelinde yapılan okul müdürlerinin değişimleriyle ilgili bilgiler verdi.

Niğdede 91 okul müdürü, öğretmenliğe dönüyor

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar il genelinde yapılan okul müdürlerinin değişimleriyle ilgili bilgiler verdi.
Yaşar, Niğde genelinde 4. yılını dolduran 130 okul müdüründen yapılan değerlendirmeler sonucu 39 tanesi 75 puanın üzerinde alarak bulunduğu okulda müdürlüğe devam edeceğini, 75 puanın altında alan 91 müdürün ise okul müdürlüklerinin düştüğünü söyledi.
Müdür Yaşar yaptığı açıklamasında, “Değerlendirme puanlarını il ve ilçeler ayrı olarak değerlendirme yapıldı. Öncelikle okul aile birliği başkanı ve yardımcısı velileri temsilen, öğrencileri temsilen her okulun meclis başkanı, öğretmenleri temsilen en genç ve en kıdemli öğretmenler, birde öğretmenler kurulunun puanlaması ile yapıldı. Ayrıca illerde okulun bağlı olduğu şube müdürü ve il milli eğitim müdürü, ilçelerde ise ilçe müdürünün kullandığı oy neticesinde 75 puanın üzerinde alanlar müdürlükleri uzatıldı, 75 puanın altındakiler ise okul müdürlükleri düştü. 75 puan üzerinde alan müdürler isteyen okulunda kalıyor veya başka okula gidebiliyor ancak 8 yıldan fazla aynı yerde müdürlük yapamıyor” dedi.
TEOG sınavları sonrasında tercihlerin yapıldığını belirten Yaşar, “Niğde’de TEOG 2013-2014 eğitim öğretim yılında 7 temmuz’da açıklanan TEOG sınavlarının sonucuna göre 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında A ve B grubu olarak tercih de bulundular. A grubu tercih listesinde 15 okul, B grubu 4 okul türü zorunlu olmak üzere e-okul üzerinden tercih yapılarak başvuru çıktısıyla okul müdürü ve velilerin imzasıyla tercihler yapılmış oldu. 22 Ağustosta açıklanan yerleştirme sonuçlarında da öğrenciler tercihleri sonucu hangi okula yerleştirdiklerini öğrendiler. Kesin kayıtları da e-okul üzerinden veliler tekrar okula gitmeden kayıtları yapıldı. 25 ve 28 Ağustos tarihleri arasında kayıtlı olduğu okula giderek beğenmiyorsa başka okula nakilini istiyor. Nakili gerçekleşirse bu Cuma günü belli olacak Diyelim ki olmadı nakli, bu her hafta devam ediyor. Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri nakil isteğinde bulunacak ve Cuma günü de sonucunu alacak. Yine zorunlu eğitimi açık liseden yapmak istiyorum derse de gerekli belgelerini okuldan alıyor Halk Eğitim Merkezine gidiyor ve Açık öğretime kayıt yaptırıyor” diye konuştu.
Diğer yandan Okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde Eğitim-Bir-Sen’den 34, Türk Eğitim Sen’den 24, Aktif Sen’den 9, Eğitim-İş’ten 7, Eğitim Sen’den 2 ve hiçbir sendikaya bağlı olmayan 15 okul müdürünün müdürlüklerinin sona erdi.

Yazarlar