Gündem Niğde’deki kokunun nedeni belli oldu: Petrol türevi maddeler

Niğde’deki kokunun nedeni belli oldu: Petrol türevi maddeler

30.06.2016 - 16:23 | Son Güncellenme:

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, 71 kişinin hastanelik olmasına neden olan kötü kokuya neden olan atığın, ’Uçucu organik bileşikler, petrol türevi maddeler ve birçok organik türde kimyasal maddeden’ oluştuğunu söyledi.

Niğde’deki kokunun nedeni belli oldu: Petrol türevi maddeler

Niğde’de 71 kişinin hastanelik olduğu kokunun nedeni belli oldu. Pazartesi günü sahur vaktinde ortaya çıkan Selçuk Mahallesi’ndeki Kızılca Deresi bitiminde toplanan sudan yayılan ağır ve kötü koku devam ederken, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu dereden alınan örneklerin tahlil sonuçlarının geldiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Peynircioğlu, açıklamasında şöyle dedi:"Kızılca Deresi bitiminde tespit edilen, kirliliğe neden olan ve dereye izinsiz bırakılan kimyasal maddeden alınan numune Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Referans Laboratuarı’na gönderilmiş, yapılan tarama sonuçlarında atığın, ’Uçucu organik bileşikler, petrol türevi maddeler ve birçok organik türde kimyasal maddeden’ oluştuğu belirlenmiştir. Söz konusu olumsuzluğun giderilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik elemanlarının gözetiminde, Niğde Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlileri teknik desteği ile Niğde Belediyesi ekipleri temizlik çalışmalarına başlamıştır. Yapılan araştırmalar ve elde edilen bulgular neticesinde çevre kirliliğine sebebiyet veren kişi veya kişiler hakkında adli işlemler Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda il Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Benzeri olumsuz hadiselerin yeniden yaşanmaması için sorumlu tüm kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli tedbirler alınmıştır."

Haberin Devamı