Niğde NİĞDE VALİ YARDIMCISI ABDULLAH UÇGUN;

NİĞDE VALİ YARDIMCISI ABDULLAH UÇGUN;

18.09.2014 - 14:20 | Son Güncellenme:

.

NİĞDE VALİ YARDIMCISI ABDULLAH UÇGUN;

Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kömür dağıtımlarının devam ettiğini belirterek, Eylül ayı sonuna kadar kömür dağıtımlarını bitirmeyi hedeflediklerini ve vatandaşların kış gelmeden kömürlerini alacaklarını söyledi. Uçgun kömür dağıtımları hakkında yaptığı açıklamada: “Kömür dağıtımı planladığımız şekilde hızla devam ediyor. Şuana kadar ilimize 7 bin 400 ton kömür geldi. Bunun 7 bin tonunu dağıttık. Şuana kadar bütün köy ve kasabalarımızda dağıtımımızı tamamladık. Şehir merkezinde ise birçok aile dağıtımını gerçekleştirdik. Çok kısa sürede dağıtımları bitireceğiz diye umut ediyoruz. Vakfımıza kayıtlı olan ihtiyaç sahiplerimizle ilgili çok ciddi sıkıntımız olmadı ama kaydı olmamış yeni müracaat edenler oluyor. Bunları araştırılması gerekiyor. Bunlardan dolayı kömür dağıtımlarımız biraz daha yavaş ilerleyebilir. Yoksa planladığımız gibi Eylül ayı sonuna kadar bizim kömür dağıtımız bitmiş olacak. Vatandaşımız kar kış gelmeden kömürünü almış olacak” şeklinde konuştu.
Hanede 4 kişi yaşayan asgari ücretliye de kömür dağıtımı yaptıklarına değinen Vali Uçgun: “
Hanede kişi başına düşen gelir sayısı gelir miktarı 270 liranın altında olacak. 270 liranın üzerinde olursa kanunca kişiye yardımcı olabilmek imkanımız yok. Bunu da vatandaşa anlatırken şöyle diyoruz: “270 liranın altında olacak demek 4 kişilik bir hane demektir. Çünkü asgari ücretin üçte biri aile geçim indirimi hariç olduğu için asgari ücretli bir ailede 3 kişi var ise yardım yapamıyoruz.
Ailede anne baba çocuk olacak değil bunu özellikle belirmek istiyorum. Önemli olan hanedeki kişi sayısının 4 olmasıdır. 4 kişinin kimlerden oluştuğunun önemi yok. Anne olur, baba olur çocuk olur, kardeş olur aynı hanedelerse zaten bizler hanedekilerin gelirlerini toplayıp hanedeki kişilere böldüğümüz için akrabalık derecesine çok bakmıyoruz. Önemli olan aynı hanede ikamet edip etmemesidir. O hanede ikamet ediyorsa hanede de 4 kişi varsa başkada bir geliri yoksa kömür yardımında bulunuyoruz. Ancak asgari ailede 3 kişi var ise ellerine geçen asgari ücreti 3’ö böldüğümüz zaman 270 liranın üzerinde kalacağı için maalesef kanun gereği yardımcı olamıyoruz” dedi.
Yeni eğitim öğretim sezonuyla birlikte her zaman olduğu gibi vakfın yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara eğitim konusunda yardımcı olduğuna dikkat çeken Uçgun: “ihtiyaç sahibi ailelere eğitim yardımlarında bulunuyoruz. Bununla ilgili bir standardımız yok, ancak ailelerin durumuna göre herkese yönelik farklı çözümler üretiyoruz. Çocuk sayısı, ailede çalışan olup olmamasına göre yardım miktarları değişiyor. Ancak değişse de değişmeyen tek şey Niğde’de “ihtiyacım var ben okula gidemiyorum” diyecek hiç kimsenin olmayacağıdır. Bir kimsenin zarureti var ise sıkıntısı var ise vakıf tarafından illaki giderilir” diye konuştu.