Niğde NİĞDE YENİ HÜKÜMET KONAĞINA KAVUŞUYOR

NİĞDE YENİ HÜKÜMET KONAĞINA KAVUŞUYOR

02.05.2016 - 15:02 | Son Güncellenme:

.

NİĞDE YENİ HÜKÜMET KONAĞINA KAVUŞUYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi İdari Amiri Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ve Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, içerisinde 19 kamu kurumunun hizmet vereceği 23 dönümlük Eski Devlet Hastanesi arsasına Yeni Hükümet Konağı Kompleksinin yapılacağını açıkladı.
Geçtiğimiz yıla kadar Devlet Hastanesi olarak kullanılan, Devlet Hastanesi’nin yeni binasına taşınmasıyla birlikte boş halde bulunan Eski Devlet Hastanesi arsası üzerinde yapılan çalışmalarda sona gelindi. Yapılan çalışmalar neticesinde Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu 23 bin metrekarelik alana Hükümet Konağı Kompleksi yapılması konusunda TBMM İdari Amiri Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın önemli gayretleri ve girişimleriyle gerekli bürokratik işlemler tamamlandı.
Tahsis, Sağlık Bakanlığı’ndan İçişleri Bakanlığına Geçti
Sağlık Bakanlığı adına tahsisli olan Eski Devlet Hastanesi ve müştemilatının tahsisinin İçişleri Bakanlığına devredildiğini belirterek başladıkları konuşmalarında TBMM İdari Amiri Milletvekili Erdoğan Özegen ve Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu şu hususlara değindiler;
“Hükümetimiz ilimizde kamu yatırımlarını devam ettirmektedir. Hükümetimiz döneminde yapılan Devlet Hastanesi’nin bulunduğu eski alanı değerlendirmek için çalışmalarımız Ankara’da aralıksız sürmüştür. Bu bağlamda ilimizde fiziki mekan sıkıntılarını bulunan tüm kurumları içine alan dev bir kompleks olarak düşünülen Niğde Hükümet Konağı’nın inşa edilmesi için gerekli tahsis işlemleri gerçekleştirilmiştir. Sağlık Bakanlığı üzerinde bulunan tahsis, çalışmalarımız neticesinde İçişleri Bakanlığına geçmiştir.”
Hükümet Konağı Yapım İşi İçişleri Bakanlığı Programına Alındı
TBMM İdari Amiri Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu konuşmalarının devamında Yeni Hükümet Konağı yapılması işinin İçişleri Bakanlığı yatırım programına alındığını belirterek; “İlimizin ihtiyaç duyduğu ve kamu kurumlarının önümüzdeki 60 yılı öngörülerek dizayn edilen Hükümet Konağı yapılması işi İçişleri Bakanlığı’nın 2016 yılı yatırım programına alınmıştır.
Projeye 200 Bin Tl Ödenek Geldi
Yatırım programına alınmasıyla birlikte etüd ve proje yapılmak üzere işin ilk ödenek tahsisi de yapılmıştır. Hükümetimiz döneminde kamu yatırımları eski dönemlerdeki gibi uzun yıllar sürmemekte, işe karar verildikten itibaren makul süreler içerisinde bitirilerek halkımızın hizmetine sunulmaktadır.
19 Kurum Tek Çatı Altında Toplanıyor
Yapılacak olan proje ile vatandaşların iş ve işlemlerini daha hızlı gerçekleştireceklerini belirten Milletvekilleri Erdoğan Özegen ve Alpaslan Kavaklıoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdüler; “İlimizde bazı kurumlarda fiziki mekan sıkıntıları var. Bunun la birlikte kurumlar arasında mesafeler de var. Örneğin Bir yaşlımız Nüfus Müdürlüğü’ne ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na gitmek için zahmet çekiyor. Biz bu zahmeti de ortan kaldıracak bir proje ile Niğdeli vatandaşlarımızın huzurundayız. 19 kamu kurumu yapılacak bu proje ile tek çatı altında buluşmuş ve iş ve işlemler daha hızlı sağlanır hale gelmiş olacaktır.”
Yeni Yapılacak Hükümet Konağında Yer alacak Kamu Kurumları
Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, İl Defterdarlığı, İl Kadastro Müdürlüğü, İl Tapu Sicil Müdürlüğü, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Askerlik Şubesi Başkanlığı, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Nüfus Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
Bu kurum ve kuruluşların yanı sıra sosyal tesisler de yine proje içerisinde yer alacaktır.