Gündem Nihat’ı özel harekat vurdu iddiası

Nihat’ı özel harekat vurdu iddiası

17.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak Barosu İnsan Hakları Merkezi, 14 Ocak’ta Cizre’de başından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın özel harekatçı polisler tarafından açılan ateş sonucu öldürüldüğünü savunan bir rapor hazırladı

Nihat’ı özel harekat vurdu iddiası

Avukatlar Filiz Ölmez ile Gülçin Sarıyıldız tarafından hazırlanan raporda görgü tanıklarıyla görüşmeler yapıldığı, ölü muayenesinde gözlemci olarak hazır bulunulduğu ve olay yerinde araştırma ve gözlem yapıldığı, savcılıktaki dosyanın incelendiği belirtildi. Raporda 14 yaşındaki D.Y’nin şu anlatımlarına yer verildi:
“Ben, Nihat ve birkaç arkadaşımız dün saat 15.00’te Devlet Hastanesi’ne çıkan boş bir arsasında oturup konuşuyorduk. Bir süre sonra siyah renkli bir polis aracı oyun alanımızın yakınında bulunan çevre yolunda gelip gitmeye başladı. Uzağımızda bulunan küçük çocuklar polis aracına birkaç taş attı. Sonra polis bize biber gazı sıktı, biz de koşarak eve gitmeye başladık. Ancak yoğun gazdan hepimiz etkilendik, Nihat da gözlerini açamıyordu. Daha sonra bir polis aşağı inerek elindeki silahla bize ateş etmeye başladı. Nihat’ın yere düştüğünü gördüm.
Kıyafetlerinden Nihat’ı vuranın polis olduğunu anladığım biri, yüzünde kar maskesiyle arabadan inerek yerdeki kovanları topladı. Sonra aynı kişi bana ve yanımdaki arkadaşıma dönerek ‘hepinizi böyle geberteceğim’ dedi. Sonra arabaya binerek uzaklaştı.”

‘Devlete karşı güven sarsıldı’
Raporda Cizre’de son bir ay içerisinde 5 çocuğun öldürülmesi karşısında devlet yetkililerinin olaylara karşı her defasında kolluk kuvvetlerince meydana gelmediğini söylediği hatırlatılarak “Bu, devlete karşı güveni derinden sarsmış ve hukuka karşı olan inancı kırmıştır” denildi.