Tokat Niksar'da Yangın Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Niksar'da Yangın Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

14.07.2017 - 16:10 | Son Güncellenme:

.

Niksarda Yangın Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Niksar Devlet Hastanesi’nde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Niksar Belediyesi İtfaiye Amirliği’nin katkılarıyla yapılan tatbikatta heyecanlı anlar yaşandı. Senaryo gereği yoğun bakım ve servislerde yatan hastalar ile çalışanlar tahliye edildi. Bazı hastalar itfaiye merdiveni ile kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında hastane koridorları hareketli dakikalar yaşandı.
Tatbikatın öneminden bahseden Başhekim İbrahim Akyıldırım, olası bir yangın ve afet durumuna karşı yıl içerisinde iki kez tatbikat gerçekleştirdiklerini, bütün teknik önlemlerin alındığını, yine de çalışanların düzenli aralıklarla eğitildiğini ve tatbikatlarla deneyim kazandırıldığını söyledi.
Yıl içinde yangın ve afet durumlarıyla alakalı kurum içinde yangın tatbikatı yaptıklarını ifade eden Akyıldırım,"Bunun için önceden bir plan hazırlıyoruz, kurum içi eğitimlerle genel sekreterliğimiz desteği ile bu tür bir etkinliği yapıyoruz. Gerçekten bir afet durumunda yeteri kadar etkili biçimde müdahale etmemizi sağlamak için bu şekilde eğitimlerimizi gerçeği aratmayacak şekilde yapıyoruz. Tatbikatta yaralılarımız vardı, yoğun bakımda hastalarımızı güvenli biçimde tahliye ettik, kriz koordinasyon merkezi kurduk oradan ekiplerimiz sahaya dağılarak gerekli müdahaleyi yaptılar. Hastalarımıza müdahale edildi, sevk edilecek hastalarımız sevk edildi, olay kontrol altına alındı. Sonrasında kriz koordinasyon merkezinin talimatıyla tatbikatımızı sonlandırdık. Eksiklerimizi gördük, başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik" dedi.