Kültür Sanat Nilüfer Adam: Lethe

Nilüfer Adam: Lethe

12.12.2017 - 15:13 | Son Güncellenme:

Sanatçı Nilüfer Adam, "LETHE/UNUTUŞ" başlıklı sergisini 06 Ocak 2018 – 25 Ocak 2018 tarihleri arasında severler ile buluşturacak.

Nilüfer Adam: Lethe

Yıllar geçer, insan hem kendisi hem başkaları ile kısa ya da uzun bir hayat yaşar. Her birimiz farklı koşullarda, farklı yetilerde, farklı durumlarda, farklı duygularda ve farklı bilinçlerle geçer gideriz bu dünyadan ve derler ki her birimizin ardından; "İster acıları ister sevinçleri bol olsun, sadece ölümsüzlüğe, sonsuzluğa kapalıdır hayat!.."

Haberin Devamı

"Lethe!

Güçlü unutkanlığın, sonsuz mutluluğun tatlı suyundan ver bana. Kana kana içmek için. Acılarımdan, beni yakan anılarımdan kurtar. İçimi temizle. Bana sonluluğu değil sonsuzluğu bağışla.

"Tercih hakkım yok biliyorum kötü anılarımla birlikte iyi anılarımda gidecek. Hayatımı sorgulayıp, içsel yolculuğuma çıkmaya hazırım.

"Senin suyundan içmeye korkmuyorum. Bu sahte dünyada yaşamaktansa sende kendimi unutayım. Boğulmaktan korkarak insanlığımdan olmayacağım. Sonsuzluğun sahtesinden değil gerçek sonsuzluğa doğru yol alacağım.

"Beni öyle yarat ki unuttuğumu fark etmeyecek kadar unutayım, sadece belleğimdekiler değil gönlümdekilerde silinsin ve ben bir daha unutmayı özlemeyeyim. Lethe, beni al sularına, beni sar güçlü kollarınla...”

Haberin Devamı

Sanatçı Nilüfer Adam, “LETHE/UNUTUŞ” başlıklı sergisinde sanki bu hikayenin tüm sahnelerini bize tek tek anlatır gibi kendi yarattığı tekniği ile okunmuş magazin ve yaşam dergilerinin sayfalarından kolaj ve akrilik boya ile resmediyor. Bu resmediş, bugünü anlamamız için, insanı anlamamız için hatta geçip gideni hayatı sorgulamamız için bir uyarı. Dikkatle ve incelikle sıcak ve güzel bir dille konuşuyor sanatçı...

İstasyon Sanat Akademisi’nde Hülya Düzenli ile çalışan ve İktisat ve Felsefe eğitimi almış olan Nilüfer Adam, Antik çağ Yunan felsefesine ilgi gösteriyor. Sergide yer alan resimlere yukarıda anlatılan hikaye eşlik ediyor. Sanatçı, 06 Ocak 2018 – 25 Ocak 2018 tarihleri arasında 21 adet yapıtını Pusula Sanat Evi'nde severler ile buluşturacak.

“Bu sergide yer alan resimler, hepimizin ortak duyarlılığı ve karşılaştığımız söylencelere dairdir.”