Teknoloji Nintendo Switch, firma tarihinin en hızlı satılan konsolu oldu

Nintendo Switch, firma tarihinin en hızlı satılan konsolu oldu

07.03.2017 - 16:38 | Son Güncellenme:

Dünyanın bazı bölgelerinde geçtiğimiz gün satışa sunulan Nintendo’nun yepyeni oyun konsolu  Switch'in yurt dışı stokları şimdiden tükendi.

Nintendo Switch, firma tarihinin en hızlı satılan konsolu oldu

Nintendo'nun taşınabilir yapıdaki oyun konsolu Switch, geçtiğimiz günlerde 300 dolar fiyat etiketiyle satışa çıktı. Ancak ürünün piyasaya sürülmesiyle tükenmesi bir oldu. The New York Times‘tan Nick Wingfield’ın paylaştığı bilgilere göre Switch sadece iki günde Nintendo tarihinde bir ilke imza attı. Firmanın şimdiye kadar en çok satılan oyun konsolu oldu. Switch’ten önce bu unvan Wii'nin elinde bulunuyordu.

Haberin Devamı

Öte yandan Switch ile birlikte piyasaya sürülen The Legend of Zelda: Breath of the Wild, firmanın şimdiye kadar piyasaya sürdüğü oyunlar arasında birinciliği ele geçirdi. İki günde Super Mario 64 ve Nintendo Land‘i geride bıraktı.

Amazon açıklama yaptı

Switch, dünyaca ünlü e-ticaret sitesi Amazon’da krize neden oldu. Nintendo Switch duyurulduktan sonra bu konsolu ön siparişe sunan Amazon’un elinde, sattığından çok az sayıda Switch bulununca büyük bir kriz yaşandı.

Amazon yetkilileri durumla ilgili olarak dürüst bir açıklamada bulundu. Şu anda ellerinde Nintento Switch stoğu bulunmadığını kaydeden yetkililer, bu stokların ne zaman yenileneceği konusunda da net bir tarih vermedi. Mağdur olan müşterilerin hesaplarına diledikleri taktirde 50 dolarlık hediye çeki tanımlanabileceğini belirten Amazon yetkilileri yine de öfkeli müşterileri tatmin etmeyi başaramadı.