Gündem Nisa bebek kurtarılamadı

Nisa bebek kurtarılamadı

25.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğuştan kalp damarı sorunu nedeniyle dört aydır yoğun bakımda kalan 7 aylık Nisa bebek, hayatını kaybetti. Bebeğin ailesi yurtdışı tedavisine izin vermeyen Sağlık Bakanlığı’nı suçlamıştı

Nisa bebek kurtarılamadı

İzmir’de dört aydır yoğun bakımda tedavi gören ve 10 binde bir görülen doğuştan kalpteki kirli kanı akciğere taşıyan damarın olmaması hastalığı bulunan 7 aylık Nisa Özçelik bebek hayatını kaybetti. Nisa bebeğin ailesi bebeklerinin yurtdışındaki tedavisi için Sağlık Bakanlığı’nın izin vermediğini iddia etmişti.

Risk oranı yüzde 98
Manisa’nın Soma ilçesinde oturan 4 yıllık evli İsmail Özçelik (33) Nefise Özçelik (27) çiftinin yedi ay önce dünyaya gelen ve dört aydır yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayatını devam ettiren kızları Nisa bebeğin yurtdışındaki tedavisi için Sağlık Bakanlığı’ndan yardım istemişti. Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Nisa bebeğin ameliyatının Türkiye’de de yapılabileceğini, ancak yüzde 98 oranında risk taşıdığını belirterek, ailenin bu riski kabul etmediğini bildirmişti. Bakanlık ayrıca ameliyatın yurtdışında risksiz yapılacağına dair herhangi bir ifade ya da garantinin de bulunmadığını açıklamıştı. Bakanlığın açıklamasından iki gün sonra Nisa bebek tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.