Gündem Nişanlı cinayetinde şaşırtan savunma

Nişanlı cinayetinde şaşırtan savunma

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Esenyurt’ta 3 Temmuz 2017’de Ali Ayberk Kahveci (23) nişanlısı Ayşenur Yılmaz (23) tarafından tek bıçak darbesiyle öldürüldü.

Nişanlı cinayetinde şaşırtan savunma

Tutuklanan Yılmaz’a ‘haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan 18 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Düğününe 4 gün kala nişanlısını öldüren Yılmaz’ın yargılanmasına başlandı. Sanık mahkemede, “Ayberk ile 1.5 yıldır nişanlıydık, onu çok seviyordum, hayallerimiz vardı, öldürme kastım yoktu” diyerek olayı şöyle anlattı:

Haberin Devamı

‘Ayberk beni dövdü’

“Olay günü telefonda konuşurken Ayberk bana bağırdı. ‘Neden telefonu açmıyorsun’ diyerek ağır küfürler etti. Ben de telefonu kapattım. Ailemin evindeydim. Evde kuzenim F.A. vardı. Ali eve gelip beni dövdü. Kuzenim de engelleyemedi. Mutfağa kaçtım. Elektrik süpürgesinin sopasıyla kafama vuracağı sırada kolumu kaldırıp engel oldum. Ama üzerime gelmeye devam etti. Ben de mutfak tezgahındaki bıçağı aldım. Ama bıçağı sallamadım ve savurmadım. Ayberk üzerime çullandığında bıçak ona batmış. Ben fark etmedim bile. Bıçağın battığını o söyledi. ‘Şaka mı yapıyorsun?’ dedim. ‘Hayır, şaka değil’ dedi. Sitenin bahçesinde gördüğüm arkadaşlarını çağırdım. Ayberk’i hastaneye götürdük, doktorlar öldüğünü söyleyince şoka girdim. Kuzenimi arayıp ‘suç delilleri’ni yok etmesini istemedim.” Duruşma ertelendi. l SERPİL KIRKESER DHA