Otomobil Nissan beyin gücüyle araba sürmeyi mümkün hale getirebilir

Nissan beyin gücüyle araba sürmeyi mümkün hale getirebilir

04.01.2018 - 16:01 | Son Güncellenme:

Japon otomotiv üreticisi Nissan beyin gücü ile araç kontrolünü mümkün hale getirmek için bir proje üzerinde çalışıyor. Projede önemli aşama kat edildiği Japon otomotiv üreticisi tarafından açıklandı.

Nissan beyin gücüyle araba sürmeyi mümkün hale getirebilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Nissan, çok uluslu Japonya merkezli otomotiv şirketi olup AR-GE'ye son dönemlerde ciddi yatırımlar yapan nadir otomotiv şirketleri içerisindedir. Şirket düşünce gücü ile sadece beyin nöronları ile sürülebilen bir otomobil çıkarabileceklerini, takılan bir kulaklık sayesinde otomobil ile bağlantı kurularak fiziksel temas olmadan araç hareket ettirilebilecek ve trafikte seyir halinde kullanılabileceği açıklandı.

Beyin hücreleri fiziksel tepkimelerimize yön veren en temel taşt. Bu temel taş otomobilin beyni ile birleşerek fiziksel uğraşın aradan çıkarılması ve 0,2 ile 0,5 saniye arası bir tepkime ile aracı kontrol edebilmenin mümkün olacağı açıklamalar arasında yer aldı. Aracı kontrol edebilmek için beyin aktivitelerinin EKG'sini yakalayarak elektrotlarla kaplı bir kulaklık takılması gerekiyor.

Haberin Devamı

5 ila 10 yıl arasında trafikte

Tüm AR-GE çalışmalarının ortalama 5 ile 10 yıl içerisinde tamamlanacağına bu özerk projenin pratik bir otomobil kullanım deneyimi sunacağı öngörülüyor. 2021'de çalışmaların tamamlanması ön görülüyor.