Ege ‘Nitelikli üretimle lider ülke olmalıyız’

‘Nitelikli üretimle lider ülke olmalıyız’

10.06.2018 - 00:49 | Son Güncellenme:

EBSO’da konuşan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “Yol haritamız verimliliği artıracak reformlardan geçiyor” dedi.

‘Nitelikli üretimle lider ülke olmalıyız’

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, iş dünyası temsilcileri olarak siyasete değil ekonomiye odaklandıklarını belirtti. Yorgancılar, ilk kez 4 yıl önce gündeme getirdikleri, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanların sahiplendiği Sanayi 4.0 çalışmalarından memnuniyet duyduklarını söyledi. Yorgancılar, “Ama Sanayi 4.0’ı uygulayabilmemiz için Eğitim 4.0’ı hayata geçirmek gerekiyor. Eğitimsiz, Sanayi 4.0’ı hayata geçirmek hayal” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri, milletvekili adayları da EBSO Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri ile bir araya gelerek projelerini paylaştı.

Haberin Devamı

‘Sıfır faizli kredi’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Türkiye’nin yüksek teknolojiyle katma değeri yüksek üretime yönelmesine çalışacaklarını belirtti, “Ucuz işgücü ile dünyaya eklemlenmiş değil, nitelikli üretimle lider ülke olmalıyız. Yol haritamız verimliliği artıracak reformlardan geçiyor. Merkez Bankası bağımsız olacak. Kamu İhale Kanunu, uluslararası standartlara getirilecek. Varlık Fonu kapatılacak ve kaynaklar bütçede olacak. Vergisini zamanında ödeyene sıfır faizli kredi imkânı sunulacak” dedi.