Gündem Nöbetler coşkuyla sona erdi

Nöbetler coşkuyla sona erdi

12.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle önceki gün sona erdi.

Nöbetler coşkuyla  sona erdi

Ankara’da demokrasi nöbeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de halka hitabıyla sona ererken, diğer kentlerde de meydanlar son kez doldu. Karabük’te Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük’te demokrasi nöbeti tutanlara hitaben yaptığı konuşmada “Eğer bir kişiyi idam ederseniz bir defa ölür. Eğer ona ciddi bir ceza verirseniz her gün öldürürsünüz” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL: İstanbul’da başta Taksim Meydanı, Kısıklı, Esenyurt, Zeytinburnu, Saraçhane, Esenler ve Bağcılar’ın da aralarında bulunduğu ilçe meydanlarında nöbetler tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki konuşmasını birçok meydanda nöbete katılan vatandaşlar dinledi. Erdoğan’ın sözlerini duyan vatandaşlar son kez nöbet tuttu. Geceleyin ilerleyen saatler de ise vatandaşlar evlerine döndü.

KARABÜK: Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, memleketi Karabük’te ‘demokrasi nöbeti’ tutanlara hitap etti. Mehmet Ali Şahin, “Eğer bir kişiyi idam ederseniz bir defa ölür. Eğer ona ciddi bir ceza verirseniz her gün öldürürsünüz” dedi. Alandan, ’Vatan hainlerine idam’ sloganlarının yükselmesi üzerine Şahin, “Ben hukukçuyum. Bu konuda söyleyeceğim çok şey vardır. Ergenekon’du, Balyoz’du bir takım davalar oldu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Paşa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Eğer yasalarımızda idam cezası olsaydı birçok komutan idama mahkum edilmiş olacaktı” dedi.

Haberin Devamı

‘Tabanı, ortası kalmadı’

DÜZCE: Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, millet olarak 15 Temmuz gecesinde darbe yapmak isteyenlere ’dur’ dediklerini, sonra milletçe kenetlendiklerini söyledi. Vatan sevgisi etrafında birleştiklerini belirten Bakan Özlü, “Ancak 15 Temmuz’dan sonra hâlâ bu yapıyla ilişkisini sürdürenler şunu akıllarına koysunlar: Bunun tabanı, ortası, tavanı falan kalmadı” dedi.

DİYARBAKIR: Park Orman’da toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerini açtı. Kürtçe mevlit okundu. Terör örgütü PKK’nın Sur ile Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki saldırılarına tepki gösterildi. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı.

11 anı defteri

Darbe girişiminin ardından İzmir Konak Meydanı’nda ‘demokrasi nöbeti” tutan vatandaşlar, nöbetin son gününde de meydanı doldurdu. Ak Parti İzmir İl Başkanlığınca demokrasi nöbetinin başladığı günden bu yana meydanlardaki vatandaşların duygularını yazdığı 11 anı defteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderilecek. Bedensel engeline rağmen 15 Temmuz’dan beri demokrasi nöbeti tutan 63 yaşındaki bir vatandaş “Vatan için canım feda olsun” dedi.

Haberin Devamı

Şehitler unutulmadı

Zonguldak Madenci Anıtı Meydanı’ndaki programda Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, hayatını kaybeden şehitler için de dua etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından ve 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine yönelik hazırlanan görüntülerden kesitler sunulan programda vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.