Gündem Nöbette kavga çıktı üç askeri şehit etti

Nöbette kavga çıktı üç askeri şehit etti

28.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’daki sınır karakolunda yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası cinnet getiren çavuş, aynı nöbet mevzisindeki üç askeri vurarak şehit etti

Nöbette kavga çıktı üç askeri şehit etti

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Küçük Ağrı Dağı eteklerindeki sınır karakolunda yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası cinnet getiren Piyade Çavuş Ahmet Berk Girgin, aynı nöbet mevzisindeki üç askeri vurarak şehit etti. Gökay Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı’nda önceki gece 23.00 sularında meydana gelen olayda, Piyade Çavuş Ahmet Berk Girgin, zimmetli piyade tüfeğiyle Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez (Erzurum), Piyade Çavuş Muhammet Can (Kırşehir) ve Piyade Er Akın Buluş (Edirne) ateş etti. Üç asker de olay yerinde şehit düştü. Valiliğin duyurduğu olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

‘İdeolojik değil’
“Dört personel de hudutta üç katlı beton gözetleme kulesinde görevli. İkinci ara kat dinlenme için kullanılmakta. Olay esnasında anılan personeller dinlenme bölümünde bulunmaktaydı. İlk bilgilere göre, uzman çavuş Uğur Gülmez ile çavuş Ahmet Berk Girgin arasında bir tartışma yaşandı. Bu tartışma kesinlikle ideolojik değil. Bunun üzerine Uzman Çavuş Gülmez tarafından çavuş Girgin’e ikazda bulunuldu. Bu ikaz üzerine müdahaleye içerlenen Çavuş Girgin, Gülmez’i hedef alarak kendisine ait silahıyla seri konumda ateş açtı ancak dar alanda diğer iki personelin de isabet alarak vefat ettikleri öğrenilmiştir. Saldırıyı yapan Girgin bölgede diğer personel tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay hakkında 9’uncu Kolordu Savcısı görevlendirilmiş, jandarma olay yeri inceleme ekibiyle adli ve idari tahkikata başlatılmıştır.”

Haberin Devamı

Terhisine 17 gün vardı

Kırşehirli Piyade Çavuş Muhammet Can’ın da terhisine 17 gün kaldığı bildirilirken, şehidin babası Mustafa ve kanser hastası annesi Hacer Can ile yakınları için evin önünde ambulans hazır bekletildi. İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut ve İlçe Kaymakamı Yusuf Turhan’ın şehidin evindeki ziyaretleri sırasında baba Can, Bulut’a sarılarak “Komutanım, oğlum nasıl şehit oldu anlatın bana” dedi. Taziyeleri kabul eden Mustafa Can, önceki sabah askerlerin kapısına geldiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Ne olduğunu anlamadım. Hiç ‘oğlumun başına bir iş gelmiştir’ diye aklımdan geçmedi. Asker arkadaşından daha iyi bir kardeş var mı? Nasıl yaptı bunu. Oğlum, ‘baba bana harçlık at, geleceğim’ dedi. Ben de ‘atayım oğlum’ dedim. ‘Oğlum bilet göndereyim uçakla gel, yolda teröristler arama yapıyormuş falan’ dedim. Bana, ‘baba askeriye gönderiyor zaten bilete gerek yok, harçlık gönder’ dedi. Ben ne bileyim böyle olacağını.”

Haberin Devamı

Nişan hazırlığı yapıyordu

Şehit askerlerden Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez’in Erzurum’un Horasan ilçesindeki babaevinde de yas vardı. Oğlunun ölüm haberini alan baba Sadrettin Gülmez, sağlık ekipleri ve askerlerin önünde bekledikleri çadırda taziyeleri kabul etti. Anne Sariye Gülmez ise oğlunun askeri üniformalı fotoğrafına sarılarak ağıtlar yaktı. Baba Gülmez, oğluyla en son dün görüştüğünü söyledi. Gülmez, “Her zaman olduğu gibi hal hatır sorduk. ‘İyiyim, ellerinden öperim. Burada rahatım’ dedi. İyi o zaman ben de seni akşama tekrar ararım dedim. O da ‘Baba burada telefonlar çekmiyor’ diye cevap verdi. Ben de akşam tekrar aradım ama kendisine ulaşamadım. Bekardı, kendisi için nişan hazırlığımız vardı” dedi.

Sınavını kazanmıştı

Şehit düşen askerlerden Piyade Er Buluş’un Edirne’nin Keşan ilçesindeki evi ve çevresi Türk bayraklarıyla donatıldı. Buluş’un terhisine 12 gün kaldığı ve biri erkek üç kardeşinin olduğu öğrenildi. Keşan Roman Kültürünü Araştırma Kalkınma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ayvaz Yalaza, yaptığı açıklamada, Buluş’un babasını dün arayarak uzman çavuşluk sınavını kazandığını söylediğini ifade etti.