Teknoloji Nokia Android ile Geri Dönüyor

Nokia Android ile Geri Dönüyor

23.05.2016 - 14:36 | Son Güncellenme:

Nokia kendinden bekleneni yapıyor ve Android telefon çıkarıyor gibi gözüküyor. Bunu yapmak için telefon sektöründe yakaladığı havayı kaybetmeyi beklemese daha iyi olurdu.

Nokia Android ile Geri Dönüyor

Sadece Windows Mobile işletim sistemi ile bütün mobil bölümünü döndürmeye çalışan Nokia en sonunda bunu Microsoft’a satmıştı. Lumia ve Windows Phone markası ile maalesef Microsoft hiçbir başarı elde edemedi.

Haberin Devamı
Standart Telefonlarda Foxconn

Geçtiğimiz günlerde Microsoft akıllı olmayan telefonların işini Foxconn’a satmıştı. Nokia’da telefon isimlerini lisanslayacak. Diğer taraftan da Nokia kendi Android telefon ve tabletini yapacak. Finlandiyalı şirket HMD Global adı ile akıllı telefon ve tabletler için markanın haklarını 10 yıllığına aldığını açıkladı. HMD önümüzdeki üç yıl boyunca akıllı telefon sektörüne 500 milyon dolar yatırmayı hedefliyor.

Bu telefon Finli devin ilk Android işletim sistemine sahip telefonu olmayacak. Daha öncesinde birkaç tane bu işletim sistemine sahip telefonu görmüştük ancak bunlar çöpten farksızdı. Android işletim sistemine sahip bir modelde hiçbir Google servisi yer almıyordu. HMD‘nin yeni akıllı telefon ve tabletleri Android işletim sistemine sahip olarak dünyanın en simgesel telefon markalarından biri ile büyük bir uygulama geliştirme topluluğunu bir araya getirecek. HMD’nin başına eski şirket yöneticisi ve Microsoft’un görevde olan Asya, Orta Doğu ve Afrika Mobil Ürünler Bölümü başkanı Arto Nummela gelecek.

Haberin Devamı

Teknoloji gündeminin nabzı Silikon Vadisi’nde atıyor. En güncel incelemeleri Youtube kanalımızda bulabilirsiniz.