Teknoloji Nokia kısa süre sonra beş kameralı bir akıllı telefon çıkarabilir

Nokia kısa süre sonra beş kameralı bir akıllı telefon çıkarabilir

22.01.2018 - 10:51 | Son Güncellenme:

Nokia'nın beş kameraya sahip bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı söyleniyor. Beş kameralı telefonda, Nokia’nın sekiz lensli kamerası OZO’dakine benzer bir teknolojinin kullanılabilir.

Nokia kısa süre sonra beş kameralı bir akıllı telefon çıkarabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Nokia bundan altı yıl önce 41 MP çözünürlüklü bir kameraya sahip olan 808 PureView’i tanıtmıştı. Nokia, şimdilerde ieski tahtına yeniden çıkmak istiyor. HMD Global çatısı altında olan Nokia'nın beş kameraya sahip bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı söyleniyor. Beş kameralı telefonda, Nokia’nın sekiz lensli kamerası OZO’dakine benzer bir teknolojinin kullanılabilir.

Bu iddiaların kaynağı ise Foxconn’un Ar-Ge birimi. HMD Global, akıllı telefonlarının tasarım ve üretim sürecinde Foxconn ile çalışıyor. Bu iddiayı da bu kadar önemli yapan neden de bu.

Foxconn'un planları hakkında bilgisi olan bu kişiye göre, HMD zaten test edilebilmesi için bir 5 lensli kameraya sahip bir akıllı telefon hazırladı. Foxconn, seri üretime yönelik bir çözüm bulursa, cihaz 2018 yılının sonlarında açığa çıkacak.

Haberin Devamı

Nokia kısa süre sonra beş kameralı bir akıllı telefon çıkarabilir

5 kameralı sistemin yıldız formunda dairesel bir hacme sahip olacağı söyleniyor. Yeni sistemin üzerinde toplamda 7 delik bulunacak ve bu deliklerden ikisi LED flaşı kontrol edecek, diğer 5 delikte ise kamera lensleri bulunacak.

Bu merceklerin türü hakkında hiçbir ayrıntı yok ve amaçları nedir bilinmiyor. Ancak kameranın çok güçlü olacağı ve şimdiye kadar bir telefona dahil edilen en iyi kamera olacağı söyleniyor.

Konuyla ilgili Nokia cephesinden bir açıklama gelmedi.