Kültür Sanat Nordik Müzik Festivali başlıyor!

Nordik Müzik Festivali başlıyor!

09.04.2012 - 17:53 | Son Güncellenme:

Babylon’da Garanti Caz Yeşili Nordik Müzik Festivali başlıyor.

Nordik Müzik Festivali başlıyor

Tüm hafta boyunca İskandinav müziğinin en güçlü isimlerini Babylon’da dinleyeceğiz. İlk konser 10 Nisan Salı akşamı 123 featuring Gunnar Halle, 11 Nisan Çarşamba ise Seabear projesinden tanıdığımız Sin Fang ve Soley art arda Babylon sahnesinde olacak. 12 ve 13 Nisan akşamları ise biletleri satışa çıktığı anda tükenen, heyecanla beklenen Kings of Convenience Babylon’da. Festival 14 Nisan’da Korallreven ve Hess Is More, 15 Nisan Pazar günü ise dişi Sigur Ros olarak nitelendirilen Amiina ile devam edecek.


Festival boyunca Bant Magazine ekibi de film gösterimleri, DJ setler ve fotoğraf sergisiyle Babylon Lounge tarafının kürasyonunu üstlenmiş durumda olacak. Babylon’da kaçırılmayacak bir hafta.

Gelecek hafta ise yine aynı renklilikte devam edecek. 17 Nisan Salı Sarp Maden, 18 Nisan Çarşamba Errors, 19 Nisan Perşembe ise Shearwater ve Julie Doiron Babylon sahnesinde olacak. 20 Nisan Cuma gecesi ise elektronik ve indie müziğin en başarılı isimlerinden Gold Panda Babylon’da hayranlarıyla buluşacak. 21 Nisan Cumartesi gecesi ise Dubstep severlerin iple çektiği bir gece Hyperdub Label night with Kode 9, Terror Danjah, Scratcha DVA..

Garanti Caz Yeşili Nordik Müzik Fetivali: 123 featuring Gunnar Halle // 10 Nisan Salı 21:30 // 25TL – 15TL

Haberin Devamı

123

Berke Can Özcan, Burak Irmak, Feryin Kaya ve solist Dilara Sakpınar’dan oluşan 123’ün müzik geçmişi 2004’e dayanıyor. Tamburada ve DanDadaDan gruplarında beraber çalan dört arkadaş geçmişte yaptıkları müzikten tamamen farklı bir tarzda oluşturdukları albümleri “Aksel”, “Stereo Love” ve “Arve” ile dinleyenleri müzikal bir hikâyeye çağırmıştı. Son olarak bu yıl içinde “Lara” ile üçlemenin dışına çıkan ve dinleyicilere yeni bir deneyim sunan 123, bu albümde İlhan Erşahin, Hakan Kurşun ve Arto Tunçboyacıyan gibi usta isimlere de yer verdi. Dilara’nın yumuşak sesi ve trip hop ile downtempo arasında gidip gelen taze parçalarıyla 123, özel konukları Norveçli trompet ustası Gunnar Halle ile Garanti Caz Yeşili Nordik Müzik Festivali’nin açılışını yapacak.

Haberin Devamı

Gunnar Halle

Norveçli trompetçi Gunnar Halle, Norveç, Danimarka, İsveç, ve Almanyalı müzisyenlerle turaladıktan sonra 123’ün özel konuğu olarak Babylon sahnesinde bu özel dinletinin bir parçası olmaya geliyor. 2004 yılında Danimarka’da yılın en yeni caz sanatçısı ödülünü alan Gunnar Halle trampetten yaylılara kadar pek çok enstrümanla kayıt yaptığı stüdyosunda Circuit, Echidna, Nana Jacobi, Josefine Cronholm’um prodüktörlüğünü de üstlendi. Daha önce Mari Boine, Eivind Aarset Sonic Codex, Fattigfolket, Pierre Dørge & The New Jungle Orchetra, Böhm/Halle/Sell ve Josefine Lindstrand gibi isimlerle ortak projelerde yer alan Halle, önümüzdeki dönemde David Sylvian, Eivind Aarset, Jan Bang, Hildur Gudnadottir ve Sebastian Lexer’in bir araya geldiği grupla turneye çıkmaya hazırlanıyor.

***Garanti Gençlik Bankacılığı kartları ve Bonus kart sahiplerine bu etkinlikte ayakta biletlerinde %20 indirim uygulanacaktır. Kart başına iki adet bilet alınabilmektedir.

Bant Mag DJ Set: Ekin Sanaç & Cem Kayıran İskandinav Müzikleri Özel Seti @ Babylon Lounge // 11 Nisan Çarşamba 20:30

11 Nisan Çarşamba akşamı Sin Fang ve Soley performansları öncesi ve sonrasında Babylon Lounge’da Bant Mag. DJ’lerinden Ekin Sanaç ve Cem Kayıran, tamamı İskandinav müziklerinden oluşan özel setleriyle pikapların başında olacak.

Haberin Devamı

Aylin Güngör’ün İzlanda ve İsveç seyahatlerinde çektiği fotoğraflar ve İskandinav sanatçıların işlerinden Bant Mag tarafından yapılan seçkiler Garanti Caz Yeşili Nordik Festivali boyunca Babylon Lounge’da projeksiyonda dönüyor olacak…

Garanti Caz Yeşili Nordik Müzik Festivali: Sin Fang & Soley // 11 Nisan Çarşamba 21:30 // 30TL – 20TL

***Bu etkinlik "Sessiz Konser” politikamız kapsamındadır. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

İzlandalı indie pop grubu Seabear’ın ve Morr Music’in iki ismi Sindri Már Sigfússon (Sin Fang) ve Sóley Stefánsdóttir (Soley) ikilisi, solo projeleriyle Garanti Caz Yeşili Nordik Müzik Festivali kapsamında 11 Nisan akşamı Babylon sahnesinde.


Sin Fang

Seabear’ın esas çocuğu ve İzlanda indie sahnesinin en üretken isimlerinden biri olan Sindri Már Sigfússon’un solo projesi, Sin Fang Bous adıyla başladı. 2009 senesinde bodrumundaki stüdyosundan taşıdığı sesleri Morr Music etketiyle yayınladığı Clangour albümüyle tüm dünyaya yaydı ve alternatif popun yeni akımına dahil oldu. Tüm vaktini yeni şarkılara ayıran ve hızını alamayan indie pop dehası Sin Fang geçtiğimiz yıl Mum, Amiina ve diğer Seabear üyelerini de yanına alarak Summer Echoes adlı albümü yayınladı. Hareketli şarkıların arasına piyanosuyla kattığı duygusallığı İzlanda kültürüne özgün folk ezgileriyle birleştirerek twee’den shoegaze’e kadar zengin tatlarla donattığı masasını bu güzel bahar akşamında Babylon’a taşıyor.

Haberin Devamı


Soley
Müziğe piyano ve kompozisyon eğitimiyle başlayan Sóley Stefánsdóttir ya da kısaca Soley ilk olarak İzlanda’nın en önemli bağımsız projelerinden Seabear ve Sin Fang projelerinin mimarı Sindri Sigfússon’ın yanında yer alarak sahnelere adım attı. Sigfússon’un Soley’in içindeki cevheri fark etmesi ve cesaretlendirmesiyle naif vokalini bizlerle paylaşmaya başlayan İzlanda’nın bu utangaç sesi solo projesinin ilk kaydı olan “Theater Island” EP’sini 2010 yılında Morr Music’ten yayınladı. Farklı projelerde sesini ve müziğini geliştirmeye devam ederken bir sonraki sene “We Sink” adlı LP’si oldukça beğeni topladı. Indie ve dream pop’un gelecek vaat eden temsilcileri arasında gösterilen Soley’in nazik ve sakin sesi dinleyicilerin arasında akıp giderken büyüleyici melodiler 11 Nisan akşamı Babylon’da yankılanacak.

Haberin Devamı

20.30: Kapı Açılış
21.30: Soley
22.30: Sin Fang

***Bu etkinlik "Sessiz Konser” politikamız kapsamındadır. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
***Garanti Gençlik Bankacılığı kartları ve Bonus kart sahiplerine bu etkinlikte ayakta biletlerinde %20 indirim uygulanacaktır. Kart başına iki adet bilet alınabilmektedir.

Garanti Caz Yeşili Nordik Müzik Festivali: Kings Of Convenience // 12-13 Nisan 21:30

Etkinliğin 2 günü için de bütün biletler tükenmiştir.. İlginiz için çok teşekkürler...

***Kings of Convenience konseri “Sessiz Konser” politikamız kapsamındadır. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

***12-13 Nisan Kings of Convenience konserlerinde, sessiz konser olmasından ötürü, Babylon barlarında içki satışı yapılmayacaktır. İçki satışları Babylon Lounge’daki bardan yapılacaktır. Tüm gece boyunca Babylon ve Babylon Lounge arasındaki ara kapı açık olacaktır.

***Her 2 gün de, hem Babylon hem Babylon Lounge tarafından konsere giriş yapılabilecektir.

Bergen

Çocukluk yıllarından beri birbirlerini tanıyan Norveçli ikili Erlend Oye ve Erik Glambek Boe’den oluşan Kings of Convenience ilk olarak 2001 yılında çıkarttıkları albümleri “Quiet is the New Loud” ile isimlerinden söz ettirdi. Coldplay’in de prodüktörlüğünü yapan Ken Nelson ile Londra’da kaydettikleri bu albümle listeleri zorlayan grup, 2004 yılında yayınladıkları “Riot on an Empty Street” ile otoritelerden tam not almayı başardı. I’d Rather Dance With You, Misread, Homesick, Cayman Islands gibi pek çok başarılı parçanın altına imza atan ikili, Kanada’nın büyüleyici sesi Feist ile beraber seslendirdikleri Know How ile de büyük beğeni topladı. Son olarak 2009 yılında yayınladıkları “Declaration of Dependence” ile uzun bir aradan sonra müzikseverlerin karşısına çıkan Kings of Convenience, baş ilham kaynaklarından biri olan Simon & Garfunkel ile sık sık karşılaştırılıyor. Erlend Oye’nin insanın içine işleyen yumuşak sesi ve kendisine eşlik eden Erik Glambek Boe ile Kings of Convenience Babylon sahnesini 2 gece üst üste şereflendirmeye hazırlanıyor.

12 Nisan Perşembe

Warm up & After Party by Radio Eksen Sessions

13 Nisan Cuma
Kapı Açılış: 20.00
Konser saati: 22.00

Bant Mag VJ Set @ Babylon Lounge // 14 Nisan Cumartesi 20:00

14 Nisan Cumartesi gecesi Babylon Lounge’da Bant Mag. ekibi Nordik grupların farklı video klipleriyle bir nevi VJ’lik yapacaklar. O gece Babylon’da gerçekleşecek Korallreven ve Hess Is More performansları sonrasında ise Babylon Lounge’da after party Bant Mag. DJ’lerinin müzikleriyle aynı hızda devam edecek.

Aylin Güngör’ün İzlanda ve İsveç seyahatlerinde çektiği fotoğraflar ve İskandinav sanatçıların işlerinden Bant Mag tarafından yapılan seçkiler Garanti Caz Yeşili Nordik Festivali boyunca Babylon Lounge’da projeksiyonda dönüyor olacak…

Garanti Caz Yeşili Nordik Müzik Festivali: Hess is More & Korallreven // 14 Nisan Cumartesi 23:00 // 30TL – 20TL


Korallreven

Eski The Radio Dept. üyesi Marcus Joons’un, Samoa’ya yaptığı gezi sırasında karşılaşıp hayran kaldığı yerel kilise korolarından ve Güney Pasifik’ten aldığı ilhamla, yine The Radio Dept’ten Daniel Tjäder’ı da yanına alarak başlattığı Korallreven projesi Babylon’da! İlk albümlerini geçen Kasım’da yayınlayan İsveçli grup, Britney Spears ve Ciara’lı mixtapeler yaparak electro-pop müziğe farklı bir yerden giriş yaptı. Güneylerden gelen rap müziğine ek olarak, batının dreampop, reggae ve minimal teknosundan etkilendiklerini söyleyen ikili, İsveç’ten alışık oldukları soğuk kış günlerini sıcacık yaz şarkılarıyla protesto ediyor. Joons ve Tjäder, çıkış albümlerinde vokallerde Victoria Bergsman (Taken By Trees, The Concretes) ve Julianna Barwick gibi isimlerle beraber çalıştı. Garanti Caz Yeşili Nordik Müzik Festivali kapsamında Korallreven, samimi İskandinav usulü electro pop müzikleri ve eğlenceli canlı performanslarıyla Babylon sahnesini ısıtmaya geliyor.


Hess Is More

Danimarka müziğinin en üretken isimlerinden Mikkel Hess, başını çektiği müzik projesi Hess Is More ile Babylon sahnesinde İstanbullu müzikseverlerle bir araya geliyor. Neredeyse tamamı müzisyen bir ailede yetişen Mikkel, caz efsanesi Ed Thigpen’in hocalığında aldığı davul eğitiğimiyle yeteneğini uç noktalara taşıdı. Hess Is More ilk olarak The Wind in the Willows adlı tiyatro oyunu için yazdığı parçalardan oluşan albümü The Soundtrack’i sonrasında ise kendi kayıtlarından eklemelerle düzenleyerek Tip Top Dynamo’yu yayınladı. Ülkesinde ödülleri topladıktan Captain Europe ile çıkışını devam ettiren Mikkel Hess, bu albümde yer alan ve Bang Chau ile beraber seslendirdiği Yes Boss ile adını Danimarka dışına da taşıdı. 2009’da Nublu Records etiketiyle yayınlanan toplama albümü Hits, Time Out dergisi tarafından yılın en iyi 10 yeni kaydından biri olarak seçildi. Son olarak geçtiğimiz yıl Creation Keeps The Devil Away ? adlı albümü yayınlayan Mikkel Hess ve ekibi, Hess Is More’un yanı sıra film, tiyatro ve televizyon serilerine fon oluşturmaya devam ediyor. Caz, electronica ve İskandinav folk öğelerini melodik bir şekilde sentezleyen Hess Is More, melankoli ve eğlenceyi bir arada kucaklıyor.


22.00: Kapı Açılış
23.00: Hess Is More
00.15: Korallreven

***Garanti Gençlik Bankacılığı kartları ve Bonus kart sahiplerine bu etkinlikte ayakta biletlerinde %20 indirim uygulanacaktır. Kart başına iki adet bilet alınabilmektedir.

Bant Sunar: ''An Island'' Özel Film Gösterimi @ Babylon Lounge // 15 Nisan Pazar 18:00

Bant Sunar: 15 Nisan Pazar akşamı heyecanla beklenen Amiina konseri öncesi Fransız yönetmen Vincent Moon’un Efterklang grubuyla beraber çektiği son filmi “An Island”’ın özel gösterimi Babylon Lounge’da, ücretsiz gerçekleşecek.


Aylin Güngör’ün İzlanda ve İsveç seyahatlerinde çektiği fotoğraflar ve İskandinav sanatçıların işlerinden Bant Mag tarafından yapılan seçkiler Garanti Caz Yeşili Nordik Festivali boyunca Babylon Lounge’da projeksiyonda dönüyor olacak…


anisland.cc

Garanti Caz Yeşili Nordik Müzik Festivali: Amiina // 15 Nisan Pazar 20:30 // 25TL – 15TL


***Bu etkinlik "Sessiz Konser” politikamız kapsamındadır. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

İzlandalı ambient-folk orkestrası Amiina 15 Nisan’da Garanti Caz Yeşili Nordik Müzik Festivali kapsamında ilk kez İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor. İlk olarak Hildur Ársælsdóttir, Edda Rún Ólafsdóttir, Maria Huld Markan Sigfúsdóttir ve Sólrún Sumarli?adótt’lu kadrosuyla İzlanda’nın müzik dünyasına sunduğu en önemli oluşumlardan Sigur Ros’a bazı performanslarında hem de () ve Takk... albümlerinde stüdyoda eşlik ederek adlarından söz ettirmişlerdi. 2004’te Animamina EP’leri ile bağımsız projelerinin ilk meyvelerini sunan Amiina, 2007 yılında kendi plak şirketleri Bláskjár etiketiyle yayınladıkları çıkış albümleri Kurr’la tüm dünya da tanınmaya başlamıştı. 2009 yılında çıkardıkları Re Mionore EP’sinden sonra beraber çalıştıkları Magnús Trygvason Eliassen ve Kippi Kaninus’un katılımıyla altı kişiye çıkan kadro 2010 yılında Puzzle adlı albümü yayınladı. Grup, albüm ve single’arın yanı sıra Screaming Masterpiece ve Heima gibi İzlanda müziğini yakından tanımamıza vesile olan belgesellerde de yer aldılar. Sahnede yaylılardan tuşlulara kadar bir çok farklı enstrümana yer veren Amiina, minimalistik folk dokunuşlarıyla çağdaş klasik müzik esintilerini bir araya getiriyor. Bu büyülü gecede Amiina’ya eşlik etmek ve İzlanda’nın huzurlu havasını hissetmek için tüm müzikseverleri Babylon’a bekliyoruz.

19.30: Kapı Açılış
20.30: Konser

***Garanti Gençlik Bankacılığı kartları ve Bonus kart sahiplerine bu etkinlikte ayakta biletlerinde %20 indirim uygulanacaktır. Kart başına iki adet bilet alınabilmektedir.

Kalan Müzik Sunar: Sarp Maden // 17 Nisan Salı 21:30 // 25TL – 15TL

Sarp Maden: Gitar
Engin Recepoğulları: Tenor Saksofon
Matt Hall: Kontrbas
Derin Bayhan: Davul

Sarp Maden

1968de istanbulda doğdu, 15 yaşında gitara başladı. okullar: 1979-1987 saint joseph lisesi, 1987-1990 boğaziçi üniversitesi psikoloji, 1990-1991 bilkent üniversitesi müzik bölümü. kendi adına yaptığı albümler: 2008 bence (sibel köse-vokal, volkan öktem-davul, eylem pelit-bas gitar, genco arı-piyano), 2010 ardından (adnan karaduman-keman, imer demirer-trompet, şevval sam-vokal, eylem pelit-bas gitar, turgut alp bekoğlu-davul), 2011 durgun sular (engin recepoğulları- saksofon, matt hall- kontrbas, derin bayhan-davul) yer aldığı albümlerden bazıları 1996 acid trippin - midnite rebels (ali perret-piyano, yayha dai-saksofon, raci pişmişoğlu-bas gitar, erdinç şenol-davul, erkan oğur-gitar, ercüment ateş-gitar), 1997 lodos (oğuz büyükberber- klarinet, mahmut yalay-kontrbas, ateş tezer-davul), 1998 trio mrio (volkan öktem-davul, çağlayan yıldız- bas gitar), 2004 quartet muartet - dokuz parça (volkan öktem-davul, alp ersönmez-bas gitar, genco arı-piyano), 2006 quartet muartet- dokuz parça daha (volkan öktem-davul, alp ersönmez-bas gitar, genco arı-piyano)

İstanbul caz festivali, akbank caz festivali başta olmak üzere türkiyedeki belli başlı çoğu festivalde çaldığı gibi fransa, avusturya, almanya, italya, yunanistan, slovakya, gürcistan gibi ülkelerde konserler verdi..

Bant Mag. ve Çapasunta’dan bir sergi: ''DALGADAN ÖNCE'' @ Babylon Lounge // 18 Nisan Çarşamba 19:00

18 Nisan – 19 Mayıs
Yer: Babylon Lounge

Açılış

DERGİDE SÖRF - SERGİDE SÖRF PARTİSİ

Burn sponsorluğunda
18.Nisan
19:00 – 02.00 // Bant Mag. DJ Set

Altıncı sayısıyla yayında olan Bant Mag. Nisan ayında konu edindiği dalga sörfünü, Çapasunta ekibiyle işbirliğine girerek düzenlediği bir sergiyle sayfalarının da ötesine taşıyor.

2000 yıllık geçmişi boyunca dünyanın dört bir yanına yayılan dalga sörfü bir spor dalı olmaktan ziyade bir hayat şekli olarak zaman içinde kendi kültürünü de yarattı. Müzik, görsel sanatlar ve daha pek çok alanda kendi geleneğiyle var olan dalga sörfü, sadece bireyleri değil, kitleleri de peşine taktığı bir tarihçeye sahip.

Türkiye’de de pek çok tutkunu olan dalga sörfü, Çapasunta’nın da katkılarıyla hem Bant Mag.’ın altıncı sayısında hem de Dergide Sörf-Sergide Sörf sergisinde kendisine geniş bir yer ediniyor. Dalga sörfüne olan tutkularının peşinde Alanya’ya doğru yollanan Çapasunta ikilisi, dalgalar arasındaki serüvenlerini kendi ürettikleri sörf tahtalarıyla başka bir boyuta daha taşıyorlar.

Bant Mag. illüstratörleri ise, Çapasunta ekibinin kendi üretimi olan denge tahtalarını ve longboard’larnı yorumladılar ve her birini kendi içinde bir sanat eseri haline getirdiler. Ortaya çıkan sonuçlar ise 18 Nisan tarihinden itibaren Babylon Lounge’da sergileniyor olacak.

Dünyaya yaratıcı izlerini bırakmak isteyenlere ilham vererek onları harekete geçirmeye inanan Burn enerji içeceği sponsorluğundaki, Dergide Sörf – Sergide Sörf partisi ise serginin açılış etkinliği olarak 18 Nisan’da gerçekleşecek. Bant Mag. ekibinin DJ kabinine geçeceği parti 19.00’da başlayacak ve sanatçıların özgün dokunuşlarıyla apayrı kimlikler edinen sörf denge tahtaları ilk defa izleyici karşısına çıkacak. Aynı gece Burn için Burn Tutku Ekibi’nden Dalga Sörfçüsü Cihan Akça’dan ilham alarak Bant Mag. tarafından özel hazırlanan denge tahtası da sergideki yerini alıyor olacak.

Sergide sörf tahtaları üzerine yaptıkları çalışmalarla yer alan isimler ise şöyle:
Ece Kalabak, Sadi Güran, Dünya Atay, Baysan Yüksel, Özgür Erkök, Ada Tuncer, Aksel Ceylan, Ethem Onur Bilgiç, Saydan Akşit, CİNS, Sedat Girgin, Emir Özer, Ozan Aktuna, Furkan Birgün, Berk Çakmakçı, Sılacan Köseler, Mark Hale.

Radyo Babylon Presents: Errors // 18 Nisan Çarşamba 22:30 // 30TL – 20TL

İskoçyalı indietronica dörtlüsü Errors 18 Nisan gecesi Babylon’da ilk kez İstanbullu dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. 2004 yılında Simon Ward, Greg Paterson and Stephen Livingstone’un electronik müzik projesi olarak başlayan Errors, Glasgow’da gerçekleştirdikleri başarılı performansların ardından, kısa sürede İskoçya’nın önde gelen gruplarından Mogwai’ın dikkatini çekti ve grup çok geçmeden Mogwai’ın plak şirketi Rock Action Records’a katıldı. Errors, “Hans Herman” single’ı sonrası 2006 yılında yayınladıkları ve büyük beğeni toplayan “How Clean Is Your Acid House?” EP’si ile uluslararası arenaya ilk ciddi adımını attı. Aralarına James Hamilton’ı da kattıktan sonra 2008’de çıkarttıkları ilk stüdyo albümleri “Its Not Something But It Is Like Whatever” ile hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşan dörtlü, müzik otoritelerinin de dikkatini çekmeyi başardı. Kısa bir süre önce yayınladıkları “Have Some Faith in Magic” ile karşımıza çıkan Errors, kompleks synthler ve ritmik davullarla electronic post-rock’tan dans müziğine uzanan eklektik tarzlarıyla dinleyenlere geniş bir yelpaze sunuyor. Uzun bir süre Mogwai ile turladıktan sonra dünyanın önemli müzik festivallerinden Eurosonic ve SXSW’ye katılarak başarılı performanslarıyla yükselişe geçen Errors İstanbullu müzik severlere aynı zevki yaşatmak için 18 Nisan Çarşamba akşamı Babylon sahnesinde olacak.

Soft Gates
Grandmaster Flash'in analog davul ritmini, minimalism ve histeri ile pekiştirip insanı derin düşüncelere daldıran Soft Gates, hülyalı bir klüp müziği yapmakta. Berk Çakmakçı’nın müzikal üretimlerinden biri olarak hayata gözlerini açan ve ardından kim ki o’dan Ekin Sanaç ve Berna Göl’ün katılımıyla kanlı ve canlı bir konser grubuna dönüşen Soft Gates uzun aralıklarla yapmayı sevdiği performanslarının bir yenisiyle geliyor.


Ön grup: Soft Gates

Kapı Açılış 20:30
Errors 22:30
Shearwater & Julie Doiron // 19 Nisan Perşembe 21:30 // 35TL – 25TL

Austin


Babylon’da folk rock! Austin, Teksas’lı grup Shearwater, yine Austin’li olan Okkervil River grubu üyeleri tarafından 1999 senesinde kuruldu. “The Dissolving Room” adlı ilk albümleri sonrası yükselişe geçen grup; The Mountain Goats, Akron/Family ve Blonde Redhead gibi indie müziğin önemli isimleriyle aynı sahneyi paylaşmaya başladı. 2006 senesinde çıkardıkları stüdyo albümleri “Palo Santo” ile hız kesmeyen Shearwater, bunun üzerine Matador plak şirketi ile anlaştı. Daha sonra Coldplay ve Clinic gibi gruplardan önce sahne alma şansı yakaladı. Grup, geçtiğimiz sene büyük bir dünya turnesine çıktı ve Damien Jurado ve Wye Oak gibi isimlerle beraber sahne aldı. 2010 senesinde Matador’dan çıkardıkları “The Golden Archipelago” albümüyle büyük beğeni kazanan grup aynı sene içinde tamamen enstrümantal bir psych folk eseri olan “Shearwater in Enron” u yayınladı. 2012 senesinde ismini “Animal Joy” verdikleri yeni albümlerini, bu sefer Sub Pop plak şirketi üzerinden yayınlamaya hazırlanan grup, multienstrümantalist yetenekleri, büyüleyici canlı performansları ve etkileyici psyhedelic sound’ları ile tanınıyor. Kimi zaman Nick Drake ve Will Oldham gibi müzisyenlerle karşılaştırılan Shearwater, yeni albümde folk ve soft öğeler yerine daha sert bir rock sound yakaladıklarını söylüyor. Psyhcedelic folk severler için kesinlikle unutulmaz olacak bu gecede konser öncesi ve sonrasında müzikler ise Dancing Birds Feel The Beat vs. Shangri La Soundsystem’dan gelecek.

Ön Grup 20.30:
Julie Doiron

Shearwater konseri öncesinde Babylon sahnesinde Kanadalı müzisyen ve söz yazarı Julie Doiron ilk kez İstanbullu müzikseverlerle bir araya geliyor. Kariyerine Eric’s Trip’de gitar çalarak başlayan Doiron’un solo macerası grup dağılmadan hemen önce çıkarttığı albümü Broken Girl ile başladı. 1999 yılında indie rock grubu Wooden Stars ile beraber kaydettiği Julie Doiron and the Wooden Stars ile Kanada’nın önde gelen müzik ödüllerinden Juno Ödüllerinde en iyi bağımsız albüm ödülüne layık görüldü. Yıllar içinde çıkardığı solo albümlerin yanı sıra, yeniden birleşen Eric’s Trip, The Tragically Hip, Mount Eerie ve Herman Düne ile beraber çalışırken Okkervil River ile bir de split albüm çıkardı. Duru ve sakin vokaliyle dile getirdiği şarkılarında hayatında olup bitenleri dinleyicileriyle arasına sınır koymadan paylaşan Doiron, bu sayede hayranlarıyla samimi bir bağ kurmayı başardı. Müzisyen kişiliğinin ötesinde aynı zamanda bir fotoğrafçı olan Julie Doiron’un Ottawa’lı yazar Ian Roy’un sözleriyle bezeli The Longest Winter adından foto-albümü de bulunuyor. 2007 ‘de çıkardığı albümü Woke Myself Up ile Polaris Ödüllerine aday gösterilen ve son olarak 2009 yılında çıkardığı I Can Wonder What You Did with Your Day’i dinleyicilere sunan Julie Doiron, gitarıyla beraber Babylon’da keyifli bir gecenin başlangıcını yapacak.


Warm-Up & After Party by Dancing Birds Feel The Beat vs Shangri-La Soundsystem @ Babylon Lounge


White Mink (Electro Swing) @ Babylon Lounge // 20 Nisan Cuma 23:00 // 10TL

Eski swing plaklarına bambaşka bir hava kattıkları toplama albüm serileriyle adını duyuran White Mink, “Electro Swing vs. Speakeasy Jazz” adlı albüm çalışmalarıyla 20’lerin ve 30’ların ruhunu günümüz modern dünyasına uyarlamayı başardı. O dönemin unutulmayan klasiklerine ve çok nadir bulunan kayıtlara setlerinde yer veren White Mink DJ’leri, Caz çağının tartışmasız en önemli müziği swing’i yeniden yorumlayarak “electro swing” tarzını lugatımıza kazandırdı. Bu seriyle caz ve swing müzik çevrelerinde popülarite kazanan White Mink DJ’leri şimdi bu swing ve dans tutkusunu Babylon Lounge’ın sıcak atmosferine taşımaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar Glastonbury, Bestival ve Big Chill gibi önemli festivallerde performans gösteren White Mink herkesi swing eşliğinde dansa davet edecek.

Gold Panda // 20 Nisan Cuma 00:00 // 35TL – 25TL

Londra

Kapı Açılış: 22.00

İngiliz müzisyen ve prodüktör Derwin Schlecker ya da bildiğimiz ismiyle Gold Panda, Essex’in son zamanlarda dünyaya sunduğu en önemli yeteneklerden biri. İlk olarak Telepathe, Bloc Party, Simian Mobile Disco, HEALTH ve The Field gibi önemli isimlerin parçalarına yaptığı remix’lerle başladığı yolculukta, yayınladığı Quitters Raga single’ı ile Pitchfork tarafından 2009 yılının en iyi 100 şarkısından biri olarak gösterilerek dikkatleri üzerine çekti. 2010 yılında Ghostly International ekibine katılan Gold Panda, çıkış albümü “Lucky Shiner” ile The Guardian, The Independent, Stereogun gibi otoritelerin yıl sonu seçkilerinde en üst sıralarda yer aldı. Gold Panda’nın bir süre yaşadığı Japonya ve aldığı School of Oriental and African Studies eğitiminin etkilerini parçalarında kullandığı sample’larında sıkça görmek mümkün. Son olarak geçtiğimiz Kasım ayında yayınladığı Dj Kicks albümüyle karşımıza çıkan Gold Panda, yumuşak ses katmanları üzerine minimalist desenler işleyerek lo-fi ve electronica’yı başarılı bir şekilde birleştirirken, müzikseverlere idm’den ambient’a kadar yayılan geniş bir yelpaze sunuyor.

After Party by Naive Rats

Gigology Night: Digits (Live) @ Babylon Lounge // 21 Nisan Cumartesi 22:00 // 10TL

İstanbul’un en heyecan verici, en taze, elektronik müziğin tüm titreşimlerine açık ajansı Gigology cumartesi gecesi Babylon Lounge’a çıkartma yapıyor!

Gigology ekibinin en parlak isimlerinden Puht! (Onur Yazıcı), Naïve Rats projesi ile de adlarını duyuran Afbuel (Yiğit Soncul) & Hemi Behmoaras ve özellikle Mixtape’leri de beğeni toplayan Büber 21 Nisan’da gerçekleşecek olan gecede Babylon Lounge’da dinleyicileriyle buluşacak.

Gecenin özel konuğu ise, kitleleri dans etme potansiyelleri kanıtlanmış bu isimlere Bad Passion grubundan da tanınan ve yaptığı müziği karanlık elektronik pop olarak tanımlayan Kanadalı müzisyen Digits.

Akılda kalıcı melodileri akıcı ritmlerle birleştiren sanatçı, çeşitli festivallerde Class Actress, Au Palais, Dan Black, DVAS, Blue Hawai gibi bağımsız synth-pop sahnesinin önemli yeni nesil isimlerden önce sahne aldı.

Burn Dubstep Series: Hyperdub Night (Kode 9 + Terror Danjah + Scratcha aka DVA) // 21 Nisan Cumartesi 23:30 // 30TL – 20TL

Babylon’da Burn Dubstep serileri hız kesmeden devam ediyor. Londra’nın güneyinden çıkma en önemli dubstep plak şirketlerinden biri olan “Hyperdub”ın tayfası; Kode 9, Terror Danjah ve Scratcha olarak Babylon’a 21 Nisan gecesi çıkartma yapmaya hazırlanıyorlar. Alışılagelmişin dışındaki beat’leri ve vokal kullanımlarıyla fark yaratan, Kode 9 önderliğindeki Hyperdub plak şirketinin son dönem yıldızları İstanbul’daki tüm dubstep severlerin kulaklarının pasını silmeye geliyor. Bu gecede Kode 9’a eşlik edecek diğer isimler ise Terror Danjah ve Scratcha aka DVA. Scratcha, İngiliz underground elektronik müziğin son dönemde en öne çıkan isimlerinden biri. 2005’ten beri İngiliz kentsel müziğin merkezi haline gelen Rinse FM’de ‘Grimey Breakfast’ programını sunan Scratcha, her sabah müzik severleri funky UK Garage’dan dubstep ve d&b’ye sürüklüyor. ‘Terror Danjah ise Kode 9’ın, gözüne kestirip sabırla bekledikten sonra Hyperdub’ın bünyesine dahil ettiği isimlerden. 2010’da Hyperdub’tan çıkardığı solo albümü Acid’den sonra Terror Danjah, art arda çıkardığı release’lerle Grime müziğin en öne çıkan prodüktörlerinden biri haline geldi. Hyperdub’ın bu 3 azılı ismi Kode 9, Terror Danjah ve Scrathca Babylon’da yine küçük çapta bir deprem yaratmaya geliyorlar. Hazırlanın!

Kapı açılış: 22.00
Etkinlik: 23.30