Ekonomi Normalleşme sürecindeyiz

Normalleşme sürecindeyiz

27.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önceki gün şirket ortaklarına 3 milyar TL’lik kar dağıtımı kararı alınan Turkcell’in Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bu kararın hem ortaklar arasında hem de ekonomide normalleşme sürecine işaret ettiğini söyledi. Şirket bu tutarı ortaklara 3 eşit taksitte ödeyecek. Bu rakam yüzde 11.7’lik temettü verimine işaret ediyor.

Normalleşme  sürecindeyiz

Turkcell’in temettü politikasının dağıtılacak temettünün net karın yüzde 50’sinin altında kalmaması yönünde olduğunu belirten Terzioğlu, “Bu kararla iki yıllık kârın yüzde 54’ü dağıtılmış olacak. Bir şirketin büyümesi, daha kârlı olması ve ettiği kârı hissedarlarıyla paylaşması kadar sağlıklı bir şey yok, bu yolda ilerliyoruz. 1.791 milyar TL öneride bulunmuştuk, yatırımcılarımız üst bant olan 3 milyar TL’yi önerdi, bu ödemeleri yapabilecek güçteyiz” dedi.

Haberin Devamı

Alkışlar koptu

Alkışlarla kapanan çok olumlu bir Genel Kurul yaşadıklarını ve temettü kararının hissedarlarla olan ilişkilerin ve ekonominin normalleşme sürecinin göstergesi olduğunu anlatan Terzioğlu, şöyle devam etti: “Büyümemiz global çapta devam edecek, Ukrayna, Belarus ve Kıbrıs başta olmak üzere yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ukrayna’da 3G yatırımlarımızı hızlandırıyoruz, yakın zamanda burada 4G gündeme gelecek, Belarus’ta 4G yatırımları yapıyoruz. Yine Kıbrıs’ta da 4G gündeme gelecek. Bu yıl ciromuzun yüzde 20’sini yatırımlara ayırmış olacağız. Bunlar bizim için çok önemli projeler.”