Cadde Nostaljik izler

Nostaljik izler

06.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paris Moda Haftası’nda Alexander McQueen’in 17’nci yüzyıl Fransa’sından etkilenerek hazırladığı koleksiyonu dikkat çekti. Stella McCartney defilesi ise sade ama çekici şehir kadınını podyuma taşıdı

Nostaljik izler

Dünyaca ünlü tasarımcıları ağırlayan Paris Moda Haftası 2016 trendlerini belirlemeye devam ediyor. Etkinliğin altıncı günü kapsamında sahne alan Kenzo, Celine, John Galliano ve Alexander Mcqueen defileleri öne çıkarken, dün podyuma çıkan Stella McCartney defilesine de ünlü yağdı.

Haberin Devamı

Açık renkler ağırlıkta

İngiliz tasarımcı Alexander McQueen’in 17’nci yüzyıl Fransa’sından etkilenerek hazırladığı koleksiyon geceye damga vurdu. Etnik kumaşları modern parçalarla bir araya getiren tasarımcı podyumda romantik bir hava estirdi. Nostaljik çizgilerin vurgulandığı kreasyonda fırfırlı boyun ve kol detayları elbiseleri sararken, bu sezonun olmazsa olmazı tül ve dantel de pas geçilmedi. Pudra tonların ve açık renklerin ağırlıkta olduğu koleksiyonda siyah renkten yararlanıldı. Transparan geçişler dantel kumaşlarla ve kafesi andıran maksi elbiselerle bütünleştirildi. Victoria devrinden gelen ilhamın yumuşak geçişlerini yansıtan kreasyonda, ipek ve kot kumaşlar da kullanıldı. Doğal ve feminen kadını yansıtan podyumda vücut zincirleri zıkça kullanıldı .

Haberin Devamı

Lüks ve sportif

Dünkü defileler arasında en dikkat çekici olan Stella McCartney defilesiydi. Lüksü spor giyim ile harmanlayan McCartney, farklı renklerdeki ekose ve çizgili kumaşları podyuma taşıdı. Yeşil ve kırmızı tonları etkisinde kalmış çizgili elbiseler ve transparan detaylı kombinler, düz spor ayakkabılar, takunyalar ve sandaletlerle kombinlenerek tasarımcının modernite tutkusunu ortaya çıkardı. Sade ama çekici kadının tasvir edildiği koleksiyonda, kolsuz ceketler ve külot pantolonlar modern şehir kadınını podyuma taşıdı. Defilede öne çıkan parçalar arasında renkli güneş gözlükleri vardı.