Siyaset Noter, delege olmadan işlem yaptı iddiası!

Noter, delege olmadan işlem yaptı iddiası!

22.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 19 Haziran’daki olağanüstü kurultay için nasıl bir tavır alacağı merakla beklenirken, genel merkez ve muhalif kanattan yeni iddialar ortaya atıldı.

Noter, delege olmadan işlem yaptı iddiası

İnternete düşen görüntülere göre, kurultay bittikten sonra, hazirun cetveli ve delege imza listeleriyle ilgili tespit işlemlerini yapan görevli noter vekili Mustafa İset, delegelerin kendisini ve kimlik kartlarını bizzat görmeden whatsapp ve mail üzerinden gönderilen kimlik fotokopileriyle işlem yapıyor. Noter Vekili İset’in, “Birisi geldi sistemimizi bozdu gitti. Ben isteseydim tutanak tutar çeker giderdim ama partide sevdiğim insanlar var” sözleri görüntülere yansırken, yakasında, “Meral Akşener Görevlisi” yazan bir kişinin de İset’e, “Türkiye’nin geleceği şu anda senin parmaklarının ucunda. Türkiye’nin geleceği bak...” dediği duyuluyor.

MHP Genel Merkezi’nin avukatı Yücel Bulut, görüntülere ilişkin twitter hesabından, “Kongrede görevli Ankara 13. Noteri’nin basına düşen görüntüleri tam bir rezalet örneğidir ve de Noter’in yargılanmasına sebebiyet verecektir” iddiasından bulundu.

Haberin Devamı

‘Makine bozulmuş’

Muhalefe kanadı ise, “görüntülerin salondaki üç, beş delegenin eksik kimlik bilgilerinin tamamlanmasını içeren görüntülerden ibaret olduğu” savunmasını yaptı. Muhalifler görüntülere ilişkin olarak, “Rakam çok daha fazlaydı zaten. Noter’in himayesinde arkadaşlar arıyor ‘salonda mısınız’ diye. Onlar da ‘salondayız’ demiş, çünkü fotokopi makinesi bozulmuş” ifadesini kullandı.
Akşener’in avukatı Feridun Bahşi, görüntülere ilişkin şunları söyledi: “Önemli olan hazirun listesi ve orada 752 imza var. Noter 656 imza olduğunu açıkladı. Liste de yayınlandı. Noterdeki listede, ‘Ben yoktum diye çıkıp gelecek olan varsa gelsin. İsimler açık. Noter çağırmak zorunda değildik. Hazirun listesi yeterliydi. 830 civarında delege olduğu söyleniyor.”