Ekonomi Noterde SMS’le bilgilendirme dönemi

Noterde SMS’le bilgilendirme dönemi

16.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, noterliklerde işlem güvenliğinde yeni dönemin başladığını ve SMS Bilgilendirme Hizmeti’nin bugün devreye gireceğini belirterek, “Noterliklerde işlem yapıldığı anda SMS ile vatandaşa bilgisi iletilecek” dedi.

Noterde SMS’le bilgilendirme dönemi

Düzenlediği basın toplantısında, SMS Bilgilendirme Hizmeti’nin noterliklerde işlem güvenliği konusunda yeni bir dönemin başlangıcı olacağını bildiren Tutar, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Hizmet ile noterliklerde işlem yapıldığı anda SMS ile vatandaşa bilgisi iletilecek. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki düzenlemeler çerçevesinde Türkiye Noterler Birliği tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile görüşmeler yapıldı. Gelinen aşamada da proje hayata geçiriliyor. Türkiye Noterler Birliği, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone GSM operatörleri ile çalışmalar yaparak üç operatör üzerinden ilgili T.C. kimlik numarasına ait tüm GSM numaralarına SMS gönderimini sağlayacak.”

Tutar, “Vekaletname, araç satış işlemleri, imza sirküleri, imza beyannameleri, temlikname, taahhütname gibi noterliklerde kendi adına yapılan bazı işlemlerden işlem sahiplerinin SMS yoluyla bilgisi olacak. Noterliklerde kendi adına işlem yapan ilgiliye gönderilen bilgilendirme mesajı üzerine, eğer bu işlem ilgiliye ait değilse SMS’deki noterlik numarasını arayarak işleme müdahale edebilecek” diye konuştu.