Gündem Numan Kurtulmuş kimdir?

Numan Kurtulmuş kimdir?

24.05.2016 - 13:39 | Son Güncellenme:

Yeni kabinede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapacak olan Berat Albayrak kimdir? hayatı kariyeri ve hakkında merak edilenler haberimizde...

Numan Kurtulmuş kimdir

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

Haberin Devamı

Numan Kurtulmuş (d. 1959, Ünye, Ordu), Türk siyasetçi, akademisyen, yazar.

Numan Kurtulmuş 15 Eylül 1959 tarihinde Ünye'de doğdu. Babaanne tarafından Gürcü asıllıdır. İsmini aldığı dedesi Numan Kurtulmuş, Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale, Erzurum, Batum ve Azerbaycan cephelerinde binbaşı olarak görev yapmış, Balkan Savaşında savaşmış ve Sakarya Meydan Muharebesi'nde yaralanarak gazi olmuştur. Ayrıca, dedesi latin harfleriyle yazılmış ilk Türkçe ilmihal kitabı olarak bilinen Amentü Şerhi'nin yazarıdır. Babası İlim Yayma Cemiyeti'nin önde gelen isimlerinden İsmail Niyazi Kurtulmuş'tur. Halen, ailesi ile birlikte İstanbul'un Fatih ilçesinde ikamet etmektedir.

1988'de Sevgi Kurtulmuş ile evlenen Kurtulmuş'un Ayşe, İsmail ve Emir adlarında üç çocuğu dünyaya gelmiştir.

Haberin Devamı

İleri derece İngilizce bilen Kurtulmuş, Fenerbahçe takımını tutmaktadır.

Lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde aldı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1988-1989 yılları arasında ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990-1993 yıllarında yine ABD’de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve 1992'de İstanbul Üniversitesi'nden doktorasını derecesini aldı. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör unvanını aldı.

Eğitimini tamamladığı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde sosyal siyaset, çalışma ekonomisi ve insan kaynakları yönetimi hocalığı yaptı. Ayrıca, çeşitli uluslararası ve Türk kuruluşların sempozyum ve seminerlerinde konuşmacı olarak yer aldı. 'Hocaların hocası' lakabı ile anılan Sabahattin Zaim'den dersler alan Kurtulmuş, halen İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde ekonomi ve siyasal iletişim dersleri vermektedir.

Yazarlar