Karabük Nur'dan Mescid-İ Aksa Açıklaması

Nur'dan Mescid-İ Aksa Açıklaması

21.07.2017 - 16:33 | Son Güncellenme:

.

Nurdan Mescid-İ Aksa Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Başkanı Ahmet Nur, Mescid-i Aksa’nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasını kınayarak, "Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan saldırılar tüm Müslümanlara yöneliktir” dedi.
Nur, yaptığı açıklamada Siyonist İsrail Devletinin her gün işgal ettiği Filistin topraklarında yeni projeler ve katliamlar gerçekleştirdiğini belirterek “İsrail’in, Müslümanların 50 yıl sonra ilk kez Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı kılmasını engellemesinin ardından, polisin kapılarda dedektörle arama yapması ve aralarında, Mescid-i Aksa Barış Elçisi, Hatibi ve Eski Kudüs Müftüsü İkrime Sabri’nin de bulunduğu Müslüman kardeşlerim. 1967 yılından beri Mescid-i Aksa’da Müslümanlara zülüm ederek namaz kılınmasını engelleyen ve Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya sokmayan Siyonist rejim, mescidi tamamen ibadete kapatmak için kirli planlar yürütüyor. İslam’ın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya yönelik müdahale ve işgallerini sürdürmeye devam ediyor. Dünya Müslümanları için kabul edilemez bu durum son bir hafta haftada yaşanan işgal olayı ile kabullenilemez bir hale gelmiştir. Müslümanların bu mabette ibadet etme özgürlüklerinin kısıtlanması, mescidin mekansal ruhunu, temel insan haklarını, din ve vicdan özgürlüğünü hiçe saymak hem de insanlığın ortak kazanımları olan mabet masumiyetini açıkça ihlal etmektir. Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan saldırılar tüm Müslümanlara yöneliktir" İsraillin bu işgal eylemini şiddetle kınıyor derhal sona erdirilmesini istiyoruz” dedi.
Nur, " İsrail’in tüm saldırganlıklarına, hukuk ve sınır tanımazlığına gizli veya açık destek veren, Dünya devletlerini artık bu katil ve işgalci devleti desteklemelerinden vazgeçmelerini istiyoruz. Dünyadaki hiçbir Müslüman Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırı girişimini asla kabul etmez ve etmeyecektir. Mescid-i Aksa, tıpkı Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi gibi bütün Müslümanların mukaddes ve ortak değeridir. Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları, yasaklama ve kısıtlamaları, Kudüslüler üzerindeki işkence ve zulüm yapan katil devlet İsrail’i kınıyor ve lanetliyoruz." diye konuştu.
“Aksa tüm Müslümanlarındır”
Kudüs, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırıyor diyen Ahmet Nur, “Peygamber Efendimiz (SAV) burada bütün Peygamberlere namaz kıldırmış ve Allah’ın (C.C.) huzuruna buradan çıkmıştır. Aksa dolayısıyla sadece Filistinlilerin değil, bizatihi tüm Müslümanlarındır ve en az Mekke ve Medine kadar kutsaldır. Yedi Güzel Adam’ın ‘güzel’lerinden biri olan Mehmet Akif İnan’ın yıllar önce Mescid-i-Aksa şiirinde: “Nerde kardeşlerim diyordu bir ses / İlk Kıblesi benim ulu Nebi’nin / Unuttu mu bunu acaba herkes” ifade ettiği gibi kutsalımız olan Aksa’ya sahip çıkmalıyız. Diğer taraftan 48 yıl önce, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak için kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) bu konuda sessizliğini koruması kabul edilemez. 57 üye ülkesiyle İslam ülkelerinin en büyük çatı örgütü olan İİT acilen toplanmalı ve İslam dünyasının kutsalı olan Aksa için çözüm yolları aramalıdır” diye konuştu.