Kocaeli Nur Tatar'ın Hedefi Altın Madalya

Nur Tatar'ın Hedefi Altın Madalya

13.06.2017 - 12:10 | Son Güncellenme:

Güney Kore'de 24-30 Haziran'da düzenlenecek Dünya Tekvando Şampiyonası'na Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde hazırlanan milli sporcu Nur, daha önce gümüş madalya aldığı şampiyonada bu kez birinciliği hedefliyor Milli tekvandocu Nur: "Bu yıl Türkiye'ye altın madalyayla dönmek istiyorum. Hazırlıklarımız güzel geçiyor" "Bir sporcunun en büyük hayali olimpiyat. Ben 2 madalyaya ulaştım ama aç olduğum bir madalya daha var. İnşallah altına da ulaşırım"

Nur Tatarın Hedefi Altın Madalya

KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda gümüş, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda ise bronz madalya kazanan milli tekvandocu Nur Tatar, Güney Kore'de düzenlenecek Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde çalışmalarını sürdüren Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Kore'nin Muju kentinde 24-30 Haziran'da düzenlenecek Dünya Tekvando Şampiyonası'na hazırlandığını, bunun için birçok uluslararası turnuvada mücadele ettiğini belirtti.

Şampiyonanın kendileri için en önemli iki turnuvadan biri olduğunu ifade eden Nur, son düzenlenen organizasyonda ikinciliği elde ettiğini anımsattı.

Milli tekvandocu, şampiyonanın yapılacağı yerin incelendiğini ve bu nedenle rakımı yüksek bir yerde kamp yapmayı uygun gördüklerini dile getirerek şunları söyledi:

"Bu yıl Türkiye'ye altın madalyayla dönmek istiyorum. Hazırlıklarımız güzel geçiyor. İnşallah Güney Kore'de de en iyi şekilde madalyaları alıp ülkemize döneceğiz. Kariyerimde dünya şampiyonluğum yok. En son dünya ikinciliğim vardı. Dünya ve Avrupa'da takımlarda var. 2012 Londra'da gümüş, 2016 Rio'da bronz madalyaya sahip oldum. Avrupa'da şampiyonluğum var ama bunu büyütmek istiyorum."

Haberin Devamı

- Üçüncü olimpiyatta da hedef altın madalya

2006 yılından bu yana milli takımlarda yer aldığını ve kariyerinde birçok madalya bulunduğunu anlatan Nur, şöyle devam etti:

"Gençlerde, ümitlerde ve büyüklerde Avrupa şampiyonu oldum, dünya ikinciliği ve iki olimpiyat madalyası aldım. Bu benim için çok güzel bir duygu. Türkiye tarihinde, üst üste olimpiyatlarda iki madalya alan tek kadın sporcuyum. İnşallah bunu rekora çevirmek istiyorum. 2020 Tokyo'da da altınla süsler, kapatırım."

Nur, şampiyonadaki pozisyonuna ilişkin, "Güney Koreli rakibim üst kiloya çıktığı için ranking 1'deyim. İnşallah nasip olur orada da final yapmak. 2020 hedefimiz tabii ki. Bir sporcunun en büyük hayali olimpiyat. Ben 2 madalyaya ulaştım ama aç olduğum bir madalya daha var. İnşallah altına da ulaşırım." şeklinde konuştu.

- "Üniversite sınavları kamplarda olabilir"

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde öğrenim gördüğünü anlatan Nur, kendilerine yardımcı olan öğretim üyeleri olduğunu ancak eğitim dönemlerinde sıkıntı yaşadıkları konular da bulunduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Kamp dönemlerinde sınav veya başka şeyler için okula gitmek durumunda kaldıklarını ifade eden milli tekvandocu, şunları kaydetti:

"Sporcu 2 gün antrenmandan geri kaldığı takdirde sıkıntı oluyor. Milli sporcular için bu durumda ilgililerin yapabileceği bir konu olursa örneğin kamplarımızda sınavlarımızı olabilirsek bizim için çok güzel olur. İnsanlar nasıl görüyor bilmiyorum ama bizim için zor bir hazırlık süreci ve yüksek mertebede bir yer. Bu süreç içerisinde motivasyon, psikoloji ve fiziksel her şeyin rayına oturması gerekiyor. Bölünmeler yaşayınca psikolojimiz, bedenimiz her şeyimiz etkileniyor."