Gündem Nurcihan'ın dramı filmlerde bile yok

Nurcihan'ın dramı filmlerde bile yok

07.03.2016 - 10:38 | Son Güncellenme:

Adanalı Nurcihan Kaplan'ın Türk filmlerine konu olacak hayatı duyanların yüreğini dağlıyor.

Nurcihanın dramı filmlerde bile yok

8 yaşında babası öldürülen, depremde evleri yıkılan, 11 yaşında kaçırılan ve tecavüz edilen daha sonra tecavüzcüsüyle yaşı büyütülerek evlendirilen, 13 yaşında anne olan, şiddet görüp para karşılığı başka erkeklere satılmak istenince kocasından kaçıp ayrılan Nurcihan Kaplan, şimdi ameliyatla midesi alındığı için yatağa mahkum yaşıyor.

Haberin Devamı

Nurcihan Kaplan (29), İstanbul'da lokanta işleten Alaaddin (40) Nursel Kaplan (51) çiftinin kızı olarak 1987 yılında dünyaya geldi. Kaplan ailesinin 5 çocuğundan biri olan Nurcihan Kaplan, 8 yaşında cinayete kurban giden babasını kaybetti.

Anne Nursel Kaplan, eşi ölünce çocuklarını alarak memleketi Adana'ya yerleşti. Burada annenin çocuklarıyla birlikte yaşamak için aldığı ev 1998'deki Adana depreminde yıkıldı. Evsiz kalan Kaplan ailesi kiralık bir evde yaşamaya başladı.

Aynı yıl, Nurcihan Kaplan çöp dökmek için sokağa çıktığı sırada Güner A. (40) isimli şahıs tarafından kaçırıldı. O dönem 11 yaşında olan Nurcihan Kaplan, kendini kaçıran şahsa eve gitmek istediğini, çok korktuğunu söyledi. Güner A. ise kız çocuğuna "Korkma sana bir çay vereceğim onu içersen seni annene götüreceğim" dedi.

Haberin Devamı

Nurcihan Kaplan, ilaçlı çayı içince kendinden geçti. Güner A. ise kız çocuğuna tecavüz etti. Bu arada, anne Nursel Kaplan, kızının kaybolduğunu söyleyerek polise başvurdu. Polis her tarafta Nurcihan'ı aramaya başladı. Bir süre sonra da kız çocuğu, Güner A.'nın evinde bulundu.

Gözaltına alınan Güner A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Nurcihan Kaplan ise evine döndü. Ancak Güner A.'nın ailesi sürekli Kaplan ailesine gelerek şikayetlerinden vazgeçmelerini isteyip çocukların evlenmesi talebinde bulundu. Anne Kaplan ve kız çocuğu bunu istemedi. Ancak araya giren Kaplan'ın amcaları aileyi ikna etti. Kaplan ailesi şikayetinden vazgeçti. Nurcihan'ın yaşı da mahkeme kararıyla 4 yaş artırıldı. Güner A. cezaevinden çıkınca kız çocuğu ile nikah kıydırdı.

Nurcihan Kaplan, bu evlilikten 13 yaşında bir çocuk dünyaya getirdi. Ancak kız çocuğu her gece kocasından dayak yiyordu. Dayakçı koca bebeğini bile dövüyordu. Kaplan'ın ilk çocuğu 6 aylıkken öldü. Daha sonra biri kız iki çocuğu daha dünyaya geldi. Ancak kocasının şiddeti bir türlü bitmek bilmiyordu. Kaplan eşinin bir süre sonra uyuşturucu kullandığını da öğrendi. Bunun da etkisiyle Güner A., aşırı kıskançlık yaparak bir seferinde Nurcihan Kaplan'ı sandalyeye bağlayıp 8 gün 8 gece işkence yaptı. Nurcihan Kaplan'ı göremeyen komşuları ve muhtar jandarmaya haber verince genç kadın kurtuldu.

Haberin Devamı

2005 yılında ise Güner A. evde yokken gelen bir kişi, "Kocan seni para karşılığı bana sattı" demesi üzerine Nurcihan Kaplan çocuklarını da alarak evden kaçıp sığınma evine yerleşti. Bir süre çeşitli şehirlerde sığınma evlerinde kaldı. Daha sonra annesinin evine yerleşti. Kuaförlük mesleğini öğrenip kendi başına ayakta durmaya çalıştı. Bu arada Güner A. da genç kadını sürekli tehdit etmeye başladı, kendi öz kızına tecavüz etmekle tehdit etti. Kaplan da bunları kaydedip şikayette bulununca hırsızlık ve uyuşturucu suçundan adli kontrol ile serbest bırakılan Güner A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaplan'ın da açtığı boşanma davası sonuçlanarak Güner A.'dan boşandı. Ancak bu sırada Nurcihan Kaplan aşırı kilo almaya başladı. 2011 yılında Malatya'da mide küçültme ameliyatı oldu. Ameliyattan bir süre sonra kilo verdi ancak daha sonra tekrar kilo almaya başladı. Daha sonra midesinde problem oluştu. Konya'da özel bir hastanede midesinden ameliyat oldu. Ancak yine düzelmeyince bu kez Adana'da Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde midesi alındı. Kaplan şimdi midesi olmadan yatağa mahkum bir şekilde yaşıyor.

Haberin Devamı

"11 YAŞINDA TECAVÜZCÜMLE EVLENDİRİLDİM"
11 yaşındayken eşinin kendisini kaçırdığını anlatan Nurcihan Kaplan, "Çöpü atmaya inmiştim zaten evimiz karşılıklıydı beni kaçırdı, oradan ailemin yanına gitmek istediğim halde bırakmadı. Çocuğum zaten 11 yaşındaydım tecavüz etti bana ayıldığımda hiç bir şey hatırlamıyordum gözümü açtığımda çok kötü bir vaziyetteydim sadece canımın çok yandığını hissettim, çok ağladım korktum. Adana’ya kaçırmışlardı beni, sonra ben gizli bir şekilde amcamı aradım, polisler o zaman amcaların yerine girerek beni kurtardılar ve onu cezaevine attılar. Amcamlar yaşımı büyüttüler 4 yaş onunla evlenmemi sağladılar, sonrasında amcam ve herkes bize sırtını döndü onunla evlendikten sonra. Onunla evlenmek istemiyordum yani 11 yaşında bir çocuğa tecavüz edilirse bir insan onunla yaşayabilir mi, yaşayamaz ama ne yapabilirsin susup kaderine razı geleceksin. Evlendim herkes bizi sahipsiz bıraktı zaten sahip çıksalardı ben bu durumda olmazdım belki bu yatakta bile olmazdım" dedi.

Haberin Devamı

"İLK KIZIMI KUCAĞIMA ALDIĞIMDA 13 YAŞINDAYDIM"
Nurcihan Kaplan tam hatırlamadığını ancak ilk kızını kucağına aldığında 13 yaşında olduğunu belirterek, "Yaşasaydı şu an 15 yaşında olacaktı. Şu anda yaşım 29 onun acısıyla bir kızım daha oldu sonra oğlum oldu. Belki düzelir dedim çaba gösterdim ama olmadı, en son beni başkalarına satmaya kalkışınca çocuklarımı alıp evden kaçtım. Kızımı kaçırdı başka bir aileye satmak istedi uyuşturucu için. Kızımı buldum getirdim onlar için savaştım ve kadın sığınma evine yerleştim" dedi.

"ONUNLA UYUMAK İSTEMİYORDUM BENİ DÖVÜYORDU"
Nurcihan Kaplan, Güner'in kendisini öldürmeye çalıştığını da söyleyerek, "Beni öldürmeye kalktı her şeyi yaptı kızıma cinsel tacizde bulundu, cinsel içerikli laflar söyledi, ben de şikayet ettim. Boşanma davası açtım cezaevine girdi, kızım büyüdü. Her gün dayak yiyordum onunla uyumamak için, ya sokağa atıyordu ya dövüyordu onunla uyumak istemiyordum ki çünkü her gün korkuyla kapının arkasında duruyordum acaba ne zaman gelecek diye hep sabahın olmasını istiyordum akşam olmasını hiç istemiyordum" diye konuştu.

MİDESİ ALINDIKTAN SONRA YATAĞA MAHKUM YAŞIYOR
Nurcihan Kaplan 5 yıl önce zayıflamak için ameliyat olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:
"Bundan 5 sene önce zayıflamak için mide ameliyatı geçirdim. Çok kiloluydum o ameliyatım çok başarılı geçmişti. Daha sonra midemde reflü, gastrit vardı Konya’ya gittim kolumda bir beze vardı ameliyat olacaktım, gitmişken midemi de göstereyim dedim. Doktor 'sana bir endoskopi yapalım' dedi tamam hocam dedim endoskopiye girdim, bana dediği tek şey 'Nurcihan midende baloncuk var ve biz bu baloncuğu temizleyeceğiz ve normal hayatına döneceksin' dedi. Ben de kabul ederek imzayı attım çünkü basit bir ameliyat demişti bana. Ameliyata girip çıktıktan sonra kan kusmaya başladım parça, parça et çıkıyordu ağzımdan kendime geldikten sonra doktora sordum, hocam neden ben kan kusuyorum dedim, 'pisliği atıyorsun' dedi.
Ben 27 gün boyunca kan kustum. Adana'da, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne gittim doktor beni görür görmez yoğun bakıma aldı. Bana söylenen Konya’daki ameliyatı yapan doktor midemi çok katladığı için mide yok artı yemek borumu bile kapattığı için oradan bir damla su bile geçmiyor. Ben ameliyatı kabul etmiyordum iyi olduğumu düşünüyordum en son doktorum bana açıklama yaptı, kızım miden bitmiş biz seni ameliyat etmezsek fazla yaşamazsın dedi ve ben böylelikle ameliyatı kabul ettim ve şu anda midem yok. Doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım."
Bu suçlamalar karşısında Kaplan'ı Konya'da özel bir hastanede ameliyat eden doktor Ş.S.T. ise suçlamaları kabul etmediğini, genç kadının midesindeki yaralara müdahale ettiğini mide katlamanın daha önceki ameliyatında yapıldığını, kendisinin sadece yaralara müdahale ettiğini yemek borusuna hiç dokunmadığını söyledi.