14.09.2018 11:35 | Son Güncelleme:

Nurgül Yeşilçay kimdir? Nurgül Yeşilçay hangi dizide oynayacak?

Nurgül Yeşilçay kimdir? sorusu merakla araştırılmaya başlandı. SHOW TV'de başlayacak olan yeni dizi Gülperi'de başrolü canlandıracak olan Nurgül Yeşilçay hakkında merak edilen bilgiler...

Adını başarılı projelerde geçiren Nurgül Yeşilçay, yeni dönemde SHOW TV'nin yeni dizisi olan Gülperi'de boy gösterecek. Peki Nurgül Yeşilçay kimdir

NURGÜL YEŞİLÇAY KİMDİR?

Nurgül Yeşilçay, (d. 26 Mart 1976, Afyonkarahisar), Türk oyuncu. Sanatçı, özellikle 2000'lerde rol aldığı rollerle tanınmaktadır.

Kariyeri

Nurgül Yeşilçay, Afyonkarahisar'da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 2001'de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki "Gülsüm" rolü ile tanındı. 2002 yılında Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak dizisinde "Bahar Karadağ" rolüyle ününü artırdı. Aynı yıl Teoman'la beraber Mumya Firarda filminde oynadı. 2003 yılında Abdullah Oğuz'un yönettiği Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayat'ta Özcan Deniz'le baş rolü paylaştı. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı Eğreti Gelin filmindeki "Kostak Emine" rolü ile 2005 12. Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı. Aynı yıl Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol aldı. Aynı dizide rol alan Cem Özer ile 26 Ekim 2004'te evlendi. Hamileliğinin son ayında Melekler Adası dizisinden ayrıldı. 22 Mayıs 2005'te oğlu Osman Nejat'ı dünyaya getirdi.

Yine 2004'te beş yönetmenin yönettiği Anlat İstanbul filminde "Saliha" karakterini canlandırdı. 2005-2006 sezonunda atv'de yayımlanan Belalı Baldız dizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık'la baş rolü paylaştı. 2006'da Cem Özer'le Sen Olmasaydın adlı tiyatro oyununda rol aldı. 2006 yılının Eylül ayında Fatih Akın'ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği Yaşamın Kıyısında isimli filmin çekimlerine başladı. "Ayten Öztürk" adlı lezbiyen Türk kızını canlandırdığı film, 2007'de 60. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarıştı ve "En iyi Senaryo" ödülünü kazandı. 2007'de Ezo Gelin dizisinde "Ezo Gelin"i canlandırdı. Ortadoğu'nun en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen 31. Uluslararası Kahire Film Festivali'nde Başkanlığını ünlü İngiliz yönetmen Nicolas Roeg'in yaptığı ana jüride yer aldı.

Şubat 2011'de Cem Özer'den boşandı. Ocak 2010'da yayınlanmaya başlayan Aşk ve Ceza isimli dizide Murat Yıldırım'la baş rolü paylaştı. 2011'de dizi sona erdi. Aynı yıl içerisinde Show TV'de yayınlanmaya başlayan Sensiz Olmaz adlı dizinin baş rolünde yer aldı. Ardından 2012 yılında Sultan dizisinde rol aldı ve dizi 20. bölümde final yaparak ekranlara veda etti. 2013 yılında ise Aşk Kırmızı filminde oynadı. Galip Derviş ve İşler Güçler dizilerinde konuk oyuncu olarak rol aldı. Aynı yıl içersinde Bebek İşi dizisinde "Candan" karakterini canlandırdı. 2014 yılında Gece filminde oynadı Cinayet adlı dizide rol aldı. 2015 yılında efsane dizi Paramparça dizisinde canlandırdığı "Gülseren" karakteriyle yeniden zirvenin sahibi olan Yeşilçay, 2016 yılında senaryo gereği ölerek diziden ayrıldı.

Filmografi

Filmler

1998    Herşey Çok Güzel Olacak    Hemşire    İlk sinema filmi.
2001    Şellale    Nergis    
2002    Mumya Firarda    Fatıma    
2003    Asmalı Konak: Hayat    Bahar Karadağ    
2004    Anlat İstanbul    Uyuyan Güzel Saliha    
2005    Eğreti Gelin    Kostak Emine    
2007    Adem'in Trenleri    Hacer    
2007    Yaşamın Kıyısında    Ayten Öztürk    
2008    Vicdan    Aydanur    
2009    7 Kocalı Hürmüz    Hürmüz    
2011    Çınar Ağacı    Sonay    
2013    Aşk Kırmızı    Nazlıgül    
2013    Şanzelize Hırsızı    Nadya    Kısa Film
2014    Gece    Süsen    
2014    Pek Yakında    Hemşire    
2015    Köstebekgiller: Perili Orman    Köstepem    Seslendirme
2016    İkinci Şans    Yasemin    

Televizyon dizileri

1998-2001    İkinci Bahar    Gülsüm Percons Meriç    İlk televizyon dizisi
2001    90-60-90    Deniz    
2002-2003    Asmalı Konak    Bahar Karadağ    
1995-2007    Reyting Hamdi    Nurgül    
2004-2005    Melekler Adası    Şerbet, Ayşe    
2005-2006    Belalı Baldız    Arzu Parlak    
2006-2008    Ezo Gelin    Ezo Gündoğdu    Başrol Oyuncusu
2010-2011    Aşk ve Ceza    Yasemin    
2011-2012    Sensiz Olmaz    Feryal    
2012    Sultan    Sultan    
2013    İşler Güçler    Nurgül Yeşilçay    Konuk Oyuncu
2013    Galip Derviş    Şeyda Sönmez    Konuk Oyuncu
2013    Bebek İşi    Candan (Anne)    
2014    Cinayet    Zehra Kaya    
2014-2016    Paramparça    Gülseren    
2016-2017    Muhteşem Yüzyıl Kösem    Kösem Sultan    Başrol Oyuncusu
2018    Geleceğin Starı    Kendisi    Sunucu
2018-    Gülperi    Gülperi Çetin    Başrol Oyuncusu


Rol aldığı tiyatro oyunları

Aşk Gibi, 2002
Sen Olmasaydın, 2006 (Cem Özer ile birlikte)
Geleceğin Starı, 2018 (Juri) Star Tv

Ödülleri

2007'de Barış Pirhasan'ın yönetmenliğini yaptığı Adem'in Trenleri filmindeki Hacer rolüyle 13. Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ayrıca Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) Geleneksel 15. Oyuncu Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu ödülünü, iki ayrı filmde (Yaşamın Kıyısında ve Adem’in Trenleri) birbirinden çok farklı iki rolde birden etkili olmayı ve doğal kalmayı başarması nedeniyle kazandı.[kaynak belirtilmeli] Bir sene sonra Nisan, 2008'de 27.si düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Semih Kaplanoğlu'nun jüri başkanlığını yaptığı ulusal yarışma jürisinde yer aldı ve aynı yıl 26 Mayıs 2008'de tarihinde çekimlerine başlanan Erden Kıral'ın Vicdan adlı filminde Aydanur karakteri ile 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Bu habere ifade bırak
  • 0Mutluyum
  • 0Şaşkınım
  • 0Kararsızım
  • 0Kızgınım
  • 0Üzgünüm
Toplam Oy0