Mardin Nusaybin'de çalışmalar sürüyor-Mardin Haberleri

Nusaybin'de çalışmalar sürüyor-Mardin Haberleri

28.07.2016 - 16:18 | Son Güncellenme:

Mardin’in Nusaybin İlçe Kaymakamı Murat Sarı, vatandaşların mağdur olmamaları için hazırlıklarını yaptıklarını vurguladı.

Nusaybinde çalışmalar sürüyor-Mardin Haberleri

Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı, sokağa çıkma yasağının bazı mahallelerinde kaldırıldığı ilçede yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kriz masaları oluşturulduğunu aktaran Sarı, "Patlayıcıların imhası, arama tarama faaliyetlerinin devam ettiği ve etrafı telle çevrili Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerde oturan vatandaşlarımız için kriz masalarında hasar tespit ve zarar tespit komisyonları kuruldu. Hasar tespit çalışmaları Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, zarar tespit ise bünyemizde yapılıyor” dedi.
Kaymakam Sarı, 6 mahallede evleri bulunan vatandaşlar için Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Hasar Tespit Komisyonu’yla o mahallelerde yapılan ön incelemeden sonra vatandaşların eşyalarının tahliyesine yardımcı olduklarına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
“Evleri yasaklı mahallelerde kalan vatandaşlarımız kesinlikle tek başlarına bu mahallere girmesinler. Çünkü hala birçok yerde patlayıcılar var. Bu patlayıcıların imhası sonrası söz konusu mahalleler zaten açılacak. Vatandaşlarımız kaymakamlığımız bünyesinde kurulan kriz masasına başvurarak kayıt yapmaları halinde ev kiralarını karşılayacağız. Başka yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlarımız da bulundukları yerdeki kaymakamlıklara başvurarak kira yardımlarını alabileceklerdir. Devlet olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Her türlü ihtiyacını karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz.”