Mardin Nusaybin Devlet Hastanesine Yeni Cihaz Alındı

Nusaybin Devlet Hastanesine Yeni Cihaz Alındı

01.03.2017 - 13:10 | Son Güncellenme:

.

Nusaybin Devlet Hastanesine Yeni Cihaz Alındı

MARDİN (AA) - Nusaybin Devlet Hastanesine yeni alınan kemik dansitometre cihazı faaliyete girdi.

Haberin Devamı

Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabibi Selim Önverdi, her geçen gün kendini yenileyen ve hizmeti vatandaşların ayağına getiren bir anlayışla hizmet ettiklerini söyledi.

Son iki ay içinde hastaneye Nusaybin için çok önemli cihazlar alındığını ifade eden Önverdi, "İlçemiz ve bölgemiz için çok ihtiyaç olan manyetik rezonans görüntüleme (MR) cihazını almak için çalışmalarımız sürüyor. Bu cihazın hem ilçemiz hem bölgemiz için önemi çok fazladır. MR cihazını Nusaybin Devlet Hastanesi bünyesine katmak için girişimlerimiz devam ediyor. İnşallah en yakın zamanda bu cihazımıza da kavuşuruz." dedi.

Radyoloji Uzmanı Umut Öğüşlü ise hizmete giren kemik dansitometre cihazının özellikle kemik erimesi ya da kemiklerle ilgili hastalıkların teşhisi için çok önemli olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Cihazla birlikte çok kısa zamanda sonuç aldıklarını anlatan Öğüşlü, hastalar için çok konforlu bir uygulama olduğunu söyledi.

Özellikle kadın hastalarda yaşla beraber kemik erimesi olduğu, bunu en güzel,en kolay ve en ağrısız şekilde anlamanın yönteminin kemik dansitometre cihazıyla olduğunu belirten Öğüşlü, "Çok kısa süren bir işlem, hastalara hiçbir zararı olmayan işlemdir. Hastanın kemik yoğunluğu ölçülür, eğer normal değerlerin altındaysa isteyenler ona göre tedavi ediliyor." diye konuştu.

Öğüşlü, cihazın hizmete girmesiyle birlikte hastaların bölüm için ilçe dışındaki hastanelere gitmesine gerek kalmadığını sözlerine ekledi.