Gündem Nusaybin şehitleri için gözyaşı seli

Nusaybin şehitleri için gözyaşı seli

09.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nusaybin’de şehit olan Binbaşı Ahmet Karaman, Emniyet Amiri Zafer Kurt, Emniyet Amiri Doğan Sakarya ile bomba imha uzmanları Salih Taç ve Erkan Başpehlivan gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı

Nusaybin şehitleri için gözyaşı seli

Mardin’in Nusaybin ilçesinde önceki gün PKK’lı teröristlerce şehit edilen Binbaşı Ahmet Karaman, Emniyet Amiri Zafer Kurt, Emniyet Amiri Doğan Sakarya ile bomba imha uzmanları Salih Taç ve Erkan Başpehlivan dün son yolculuklarına uğurlandı.
Nusaybin’de şehit düşen Özel Harekat Emniyet Amiri Zafer Kurt, bomba imha uzmanları Salih Taç ve Erkan Başpehlivan için Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi. Törene, şehit yakınlarının yanı sıra, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı milletvekilleri, askeri erkan, çok sayıda emniyet görevlisi ile vatandaşlar katıldı. Cenaze namazı öncesi şehit yakınları, taziyeleri kabul etti. Şehit yakınları taziye kabulü sırasında teröre tepki gösterdi. 3 çocuk babası olan Şehit Zafer Kurt’un çocuklarının namaz öncesi babalarının tabutlarına sarılarak ağlaması ise duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Bombayı bulmuştu
Erkan Başpehlivan ve 1 çocuk babası Salih Taç’ın uzun yıllar 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün koruma ekibinde çalıştığı belirtildi. Başpehlivan’ın başarılı bir bomba imha uzmanı olduğu ve geçmiş yıllarda önemli başarılara imza attığı kaydedildi. Şehit Başpehlivan’ın eğitimli köpeği ile 2007’de Sıhhiye’deki çok katlı otoparkta bulunan patlayıcı yüklü arabayı bulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Nusaybin şehitleri için gözyaşı seli


İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, şehitler için helallik istendi, dualar okundu. Daha sonra şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangası tarafından tekbirler eşliğinde cenaze araçlarına taşındı. Saygı geçişinin ardından Şehit Salih Taç’ın cenazesi yakınlarının isteği üzerine toprağa verilmek üzere Gölbaşı ilçesine, diğer şehitlerin cenazesi ise Karşıyaka Polis Şehitliğinde götürüldü.

10 bin kişi uğurladı

Şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya’nın naaşı dün Manisa’nın Salihli ilçesine getirildi. Evli 3 çocuk babası şehit polisin cenazesi konvoy eşliğinde Yörük Mahallesi, Nurettin Ersoy Caddesi’ndeki baba evininin önüne getirildi. Cenaze evin önüne geldiğinde gözyaşları sel oldu.

Haberin Devamı

Nusaybin şehitleri için gözyaşı seli

Dua edilip, helallik alınmasının ardından şehit polisin cenazesi Hamideye Camisi’ne getirildi. Sakarya’nın meslektaşlarının omuzunda taşınan cenazesi musalla taşına konuldu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenazede şehit polisin eşi Habibe, annesi Fatma ve çocukları Rabia, Mehmet Ali ve Abdülhamit Buğra Sakarya, tabuta sarılıp öptü. Şehidin naaşı törenin ardından Salihli Asri Mezarlığı’na götürülüp, toprağa verildi. Şehidin cenazesi mezarlığa götürülürken yol kenarlarındaki bazı vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Vasiyeti vardı

Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman için İstanbul’da Pendik Dumankaya Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Lütfi Elvan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, yakınları, silah arkadaşları ve askeri erkanla vatandaşlar katıldı. İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Karaman’ın naaşı dualar eşliğinde top arabasına konularak bir süre taşındı. Şehit Binbaşı Karaman’ın cenazesi daha sonra vasiyeti üzerine annesinin kabrinin bulunduğu Tepeören Mezarlığı’na defnedildi.