Mardin Nusaybinli terör mağduru öğrenciler Mardin'de sınava girdi

Nusaybinli terör mağduru öğrenciler Mardin'de sınava girdi

18.06.2016 - 16:40 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan Nusaybinli öğrencilerin birçoğu, Mardin’de sınava girdi. Öğrenciler, sınava yeteri kadar hazırlanamadıklarını ancak iyi geçtiğini kaydetti.

Nusaybinli terör mağduru öğrenciler Mardinde sınava girdi

Terör örgütü PKK yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan Nusaybinli öğrencilerin birçoğu, Mardin’de sınava girdi. Öğrenciler, sınava yeteri kadar hazırlanamadıklarını ancak iyi geçtiğini kaydetti.
Terör örgütü PKK tarafından kazılan hendek, kurulan barikat ve tuzaklanan el yapımı patlayıcılar yüzünden 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi nedeniyle yaklaşık 100 bin insanın göç ettiği Nusaybin’de özellikle okul çağındaki öğrenciler büyük mağduriyet yaşadı. Okullarından ve derslerinden uzak kalan öğrenciler, göç ettikleri yerlerde kalabalık evlerin içerisinde zor şartlarda sınava hazırlandı. Büyük güçlük yaşayan öğrenciler, akranları gibi bugün Türkiye genelinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girdi. Büyük çoğunluğu göç ettikleri Mardin ve ilçelerinde sınava giren öğrenciler, tüm zorluklara rağmen iyi sonuçlar beklediklerini anlattı.
Ailesiyle birlikte Mart ayı başında Kızıltepe ilçesine göç ettiklerini anlatan Nusaybinli üniversite adayı Nazım Öger, “İlçede sürekli yasaklar olduğu için dershaneye gidemedim. Son yasak başlamadan önce Kızıltepe’ye yerleştik. 3 aile, yaklaşık 15 kişi, bir evde kalıyoruz. Derslere hiç çalışamadık. Bugünkü sınav iyi geçti. Felsefe sorularında biraz zorlandım. Yarın da sınava gireceğim. İnşallah iyi bir sonuç alır ve güzel bir bölüm kazanırım” dedi.
Adının yazılmasını istemeyen ve 12 Mart’ta Nusaybin’i terk ettiklerini belirten bir öğrenci ise rakiplerine göre dezavantajlı bir durumda olduklarını ve sınava yeterince hazırlanamadıklarını anlattı. Ancak buna sınavının iyi geçtiğini ve zorlanmadığını dile getiren üniversite adayı, tek isteğinin iyi bir bölüme yerleşmek olduğunu vurguladı.