Gündem Nutuk’u sahneliyor

Nutuk’u sahneliyor

29.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulu önder Atatürk’ün milli mücadelenin nasıl kazanıldığını ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi zorluklar içinde kurulduğunu anlattığı Nutuk adlı eseri, iletişim bilimcisi Alp Armutlu tarafından sahneleniyor.

Nutuk’u sahneliyor

Organizatör ve iletişim bilimcisi Alp Armutlu’nun ‘Nutuk’u anlattığı gösterisinin adı ‘Nutuk Yıldızı’. Milli mücadeleye ışık tutan gösteri, bilinen gerçeklerin yanı sıra az bilinen detaylarla izleyenleri Kurtuluş Savaşı’ı günlerine götürüyor. Amasya Genelgesi’ne Mustafa Kemal’in en yakın arkadaşlarının neden imza atmaktan çekindiği, hangi ordu komutanının Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Atatürk’ün saldırı planına karşı çıktığı ve kırık dört kaburga kemiği ile zedelenen ciğeriyle Atatürk’ün savaşı nasıl yönettiğinin anlatıldığı gösteri, yaklaşık 2 saat sürüyor. Nutuk Yıldızı, yarın Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki ücretsiz gösteriyle izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

‘Adımlarını izledim’

Az kitap okuyan bir ülke olduğumuza dikkat çeken Armutlu, “Nutuk’un ayrıntılarını öğrenemedikçe geçmişimizi, yaşadığımız zamanı ve geleceğimizi anlayamayız” dedi.