Teknoloji Nvidia'nın yeni yapay zekası korkunç şekilde gerçeğe yakın videolar yaratıyor

Nvidia'nın yeni yapay zekası korkunç şekilde gerçeğe yakın videolar yaratıyor

05.12.2017 - 15:58 | Son Güncellenme:

Nvidia bildiğimiz haliyle gerçekliğin sonuna doğru bir yol açmaya devam ediyor. Şirket kısa süre önce sanal insan görüntüleri oluşturabilen yapay zeka yazılımını (AI) tanıtmıştı. Şimdi, havayı değiştirebilen, gündüz geceye dönüştürecek ve leoparın lekelerini değiştirebilen bir yapay zeka geliştirdiler.

Nvidianın yeni yapay zekası korkunç şekilde gerçeğe yakın videolar yaratıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Nvidia, hava durumunu değiştiren, geceyi gündüze çeviren ve bunu gerçek videolar üzerinde uygulayan yeni yapay zeka yazılımını (AI) gün yüzüne çıkarttı.

AI araştırmacıları, video içeriğindeki değişiklikleri bitirecek, bilgisayarlar için denetlenmeyen bir öğrenme yöntemi geliştirdi. Yeni yöntemle şaşırtıcı sonuçlar elde ettiler.

Önceki yöntemlerle karşılaştırıldığında bu işlem büyük miktarlarda veri gerektiriyordu. Makine, kontrolsüz öğrenmenin temelini oluşturan kendi kalıplarını bulmak için makineleri eğitmeye çalışırken daha da zorlandı.

Günümüzde, makineler, güneşli günleri yağmurlu olanlarla eşleştiriyor, değiştiriyor. On yıl içinde bu şeylerin neler yapabileceğini hayal etmek biraz sinir bozucu. Üstelik bu sonuçları elde etmek için insan müdahalesine de gerek yok.

Haberin Devamı

Dünyanın dört bir yanındaki bilgisayarlar aldatma sanatında eğitiliyor. Nvidia'nın yapay zeka alanında yaptığı son çalışması, AI'nın gerçeği şaşırtıcı derecede taklit edebileceğini, yeteneğin sınırlarını gösteriyor.

Soldaki videolar gerçek, sağdakiler ise yazılımın ürettiği: