Gündem O artık meleklerin yanında

O artık meleklerin yanında

01.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlik bekleyen çocuklara yardım etmek için “Belki de sensin” kampanyasını yürütürken kanser olduğunu öğrenen ve bir süredir hastalıkla mücadele eden Dilara Kurt (27), yaşamını yitirdi.

O artık meleklerin yanında

Kendisi için uygun donörün çıkacağı günü beklerken hayatını kaybeden Kurt’tan geriye acılı bir eş ile evladı kaldı. Hayatını kaybetmeden kısa bir süre önce Milliyet’e konuşan Kurt, “Bir hayatı kurtarmak sizin elinizde. Ne kadar kişiyi bağışçı olmaya teşvik ederseniz sizin başınıza geldiğinde hayat sigortanız o kadar kuvvetli olacak” demişti.
Aykut Kadir ve Dilara Kurt çifti, 2013 yılında ilik arayan çocuklara yardım eli uzatmak için “Belki de sensin” adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Proje sayesinde yüzlerce hasta çocuk tedavi imkanına kavuştu. Proje çalışmaları sürerken 2015 yılında Dilara Kurt’a, bebeğine hamileyken lenfoma teşhisi kondu. Tedavi süreci hemen başladı. Ailesinin de desteği ile kemoterapi sayesinde hastalığı yenen Kurt’un hastalığı 6 ayın sonunda yeniden nüksetti. Özel bir hastanede kök hücre tedavisine başlanan Dilara Kurt, bir yandan hasta yatağında mücadele verirken, bir yandan da yardım bekleyen çocuklar için çalışmalarını aralıksız sürdürüyordu. Eşi Aykut Kadir Kurt’un aracılığı ile geçtiğimiz hafta Milliyet’e konuşan Kurt, “Hayatta hiçbir şeyin sebepsiz olduğunu düşünmüyorum. Benim hikayem ‘Belki de sensin’ projesinin gelişip büyümesi için bir fırsata dönüştü. Binlerce insan donör oldu. Henüz bana donör bulunamasa da birçok hasta donörüne kavuştu. Ben de sıramı bekliyorum. Güzel günlerin gelmesini umuyorum. Kimse bu konuyu ertelemesin. Bazı insanların yaşamayı erteleme şansı olmayabiliyor” demişti.